Miért olyan egészséges a mandula?
Szeptember 26. 07:10
Íme, az indokok, hogy miért érdemes beilleszteni a mandulát az étrendbe: (Forrás: Nosalty.hu)
- kedvező zsírsav-összetétele és magas rosttartalma csökkenti a szív- és érrendszeri betegségek kialakulásának kockázatát;
- jó minőségű fehérjét tartalmaz, magas rosttartalma pedig hozzájárul a jóllakottság érzéséhez;
- nem tartalmaz glutént
- a mandulaital jól helyettesíti tejet tejfehérje-allergia, illetve vegán étrend esetén;
- riboflavin, L-karnitin és magnézium tartalma hozzájárul az idegrendszer aktivitásának megőrzéséhez;
- káliumtartalma segíti a vérnyomás szabályozását;
- rosttartalma kedvezően hat a vércukorszint ingadozására;
- a benne található kalcium fontos a csontok egészségéhez;
- a magban található E-vitamin, illetve a maghéjban levő flavonoidok antioxidáns hatásúak, így hatékonyan megkötik a szervezetben található káros szabadgyököket;
- a benne található rostok segítik a bélmozgást, ezáltal csökkenti a vastagbél rák kialakulásának kockázatát;
- folsavtartalma hozzájárul a baba egészséges fejlődőséhez terhesség idején