Pályamódosításon gondolkozol? Itt az új lehetőség, légy tej-sommelier!
április 23. 20:15
Hollandiában megnyílt az első tejkóstoló bár a De MelkSalon. A hely célja, hogy bemutassa, milyen nagy különbségek vannak tej és tej között. Mintának vették a borkóstolókat, ahol sommeliek segítenek a vendégeknek az eligazodásban, a De MelkSalonban pedig tej-sommelier végzi ugyanezt a feladatot - tudtuk meg a MNO.hu cikkjéből.
Sietske Klooster, a tejbár tulajdonosa egy tejfarmon dolgozva jött rá, mennyi különbözőféle tehéntej létezik, mennyi minden befolyásolja a tej ízét, és a bolti termékek mennyire nem adják vissza a tejivás élményét. Azt mondja, hogy a tejek kóstolásakor ugyanúgy érzékelhető a „termőhelyi hatás”, mint a boroknál, mivel a tehenek élőhelye, fajtája és takarmányozása befolyásolja az ízt - írja a MNO.hu.