Dobos Bistro néven nyílt magyar vendéglátóhely az osztrák fővárosban - írja a Turizmus Online. Azt, hogy jó-e nekünk, hogy lehet ott venni „pusztaburgert”, döntsd el te...
Mély, komplex illat. Birsalmasajt, mazsola, aszalt füge, datolya, zöld diós-kapros fűszeresség, méz, törökméz, karamella, diós grillázs. Nagy test, olajos sűrűség, mély, gazdag íz - írja a Borrrajongó a Vineum 2008-as, 6 puttonyos aszújáról, ami 6300 Ft a Cébélában.
A január elsejétől a pálinkára bevezetett ezerforintos átalányadó továbbra sem felel meg az unió követelményeinek, emiatt indult február végén az ország ellen újabb kötelezettségszegési eljárás is, mondta Deák László, a PWC adószakértője a Magyar Nemzetnek.
Az Index ismerteti az Agrárszektor számításait, amelyek szerint az uniós jövedéki irányelv csak egy kedvezményes adókulcsot tesz lehetővé, ami legfeljebb a normál kulcs fele lehet. Változás esetén a korábban adómentesen, most ezer forintért főzhető évi 86 literért 71 810 forint adót kellene fizetni. Bár a kormány kitartana a kedvezményes otthoni főzés mellett, hosszabb távon valószínűleg aligha marad más választása, mint felemelni a házi pálinka jövedéki adójának mértékét - írják.
Az irányelv betartását az unió egyébként kikényszerítheti különböző szankciókkal is (átalány- vagy kényszerítő bírság).
Legalábbis a Táncoló Medve ezt írja a Gróf Buttler 2012-es hárslevelűjéről: „A Gróf Buttler fehérboroknál valahogy a hordó volt mindigis az a paraméter, amivel nehezen barátkoztam. Itt is ez az érzés maradt bennem. Édes, újvilági fahatás. Hordós cseresség, szárít, de utóízében is feltűnik egy markáns édes tónus.”