Spanyol gasztrorazzia volt a magyar fővárosban
Február 15. 18:52
Magyarországra látogatott Roser Torras, a baszk Gastronomika konferencia elnöke és Xavier Agullo, az El Mundo napilap gasztronómiai szakírója. A szakemberek jó néhány csúcsétteremben megfordultak, megismerkedtek a magyar csúcsborokkal és alapanyagokkal is - írja a Híradó.hu.
A két spanyol gasztronómiai szakértő szerint a magyar gasztronómia fejlődése óriási.
Torras és Agullo a Michelin-csillagos Costes étteremben, a Bock Bisztróban, a szintén Michelin-csillagos Borkonyhában is jártak. Utónni helyszínen különösen tetszett nekik, hogy magyar borokat kóstolhattak meg.
Részt vettek egy kóstolón a Bortársaságnál is, ahol száraz furmintokkal ismerkedtek.
A szintén Michelin-csillagos Onyx étteremben találkoztak a Magyar Bocuse d'Or Akadémia elnökével, Hamvas Zoltánnal. Roser Torras úgy vélte, Magyarország számára hatalmas lehetőség, hogy nálunk rendezik a Bocuse d'Or szakácsverseny európai döntőjét.