Villány és Eger izgalmas találkozása február 22-én
Február 06. 09:58
Február 22-én 19 órától az Egri és a Villányi borvidék borai sorakoznak fel a Continental Hotel Budapest ARAZ éttermének borduett vacsoráján. Ezúttal a Bolyki Pincészet és Lelovits Tamás családi pincészetének borai mutatkoznak be a két borász jelenlétében.
A Bolyki Pincészet a történelmi Egri borvidék borászatai között sorakozik fel. Az Egri borvidék a szőlőfajtákat tekintve alapvetően rendkívül sokszínű, így Bolyki János – aki kisgyermekkora óta, édesapját követve különösen kötődik a szőlőhöz – szintén számtalan szőlőfajtáról gondoskodik mindodáig, amíg kiváló nedűként asztalunkra nem kerülnek. 2003 óta készít borokat és már az első Bikavére 2006-ban Bordeaux-ban a Borok Olimpiáján ezüstérmet kapott.
A tüzes vörösborairól és modern technológiájáról híres Villányi borvidék nemes képviselője ezennel Lelovits Tamás családi pincészete. 2000-ben kezdtek el tudatosan borászattal foglalkozni és mondhatni egy életre megszállottak lettek. Lelovits Tamás szavaival élve, a borászatban „sok titok nincs: a minőséghez munka és szakértelem, odafigyelés kell és egy csipetnyi jókedv. Ha a boraimmal dolgozom, mosolyog a lelkem.” Az évek múlásával Lelovits Tamás neve egyre gyakrabban fordul elő borbarátok körében, egyre több versenyen, teszten szerepel kiválóan. 2006-os Merlot-ja előbb Magyarország legjobb újbora lett, majd 2008-ban VinAgora ezüstérmet kapott.
A kiváló borpárosok mellé Barka Áron Chef de Cuisine, Kovács Gábor, a Magyar Sommelier Club elnöke és Kovács Ákos, az ARAZ Étterem igazgatója által közösen összeállított hatfogásos ételsorukat kínálják.
A Bolyki Pincészet a történelmi Egri borvidék borászatai között sorakozik fel. Az Egri borvidék a szőlőfajtákat tekintve alapvetően rendkívül sokszínű, így Bolyki János – aki kisgyermekkora óta, édesapját követve különösen kötődik a szőlőhöz – szintén számtalan szőlőfajtáról gondoskodik mindodáig, amíg kiváló nedűként asztalunkra nem kerülnek. 2003 óta készít borokat és már az első Bikavére 2006-ban Bordeaux-ban a Borok Olimpiáján ezüstérmet kapott.
A tüzes vörösborairól és modern technológiájáról híres Villányi borvidék nemes képviselője ezennel Lelovits Tamás családi pincészete. 2000-ben kezdtek el tudatosan borászattal foglalkozni és mondhatni egy életre megszállottak lettek. Lelovits Tamás szavaival élve, a borászatban „sok titok nincs: a minőséghez munka és szakértelem, odafigyelés kell és egy csipetnyi jókedv. Ha a boraimmal dolgozom, mosolyog a lelkem.” Az évek múlásával Lelovits Tamás neve egyre gyakrabban fordul elő borbarátok körében, egyre több versenyen, teszten szerepel kiválóan. 2006-os Merlot-ja előbb Magyarország legjobb újbora lett, majd 2008-ban VinAgora ezüstérmet kapott.
A kiváló borpárosok mellé Barka Áron Chef de Cuisine, Kovács Gábor, a Magyar Sommelier Club elnöke és Kovács Ákos, az ARAZ Étterem igazgatója által közösen összeállított hatfogásos ételsorukat kínálják.
Menüsor:
Bolyki Királyleányka 2016 - Lelovits Ottonel Muskotály 2017
Szárnyasmájfalatka fűszeres burgonyaropogóssal
Bolyki Rosé 2017 - Lelovits Rosé 2017
Gránátalmás céklasaláta makrélával
Bolyki Indián Nyár 2016 - Lelovits Portugieser 2017
Fűszeres paradicsomleves érlelt sajtropogóssal
Bolyki Merlot Szűretlen 2015 - Lelovits Meglepetés 2015
Bébi pulyka sütve-főve cseresznyebabos karalábérétessel és gőzölt kenyérrel
Bolyki & Bolyki Bikavér Superior 2015 - Lelovits Franc 2015
Szalonnás dámvad „rosszasszony módra” füstölt búzával és kolompérral
Bolyki Bikavér Szűretlen 2015 - Lelovits Ákos 2011
Jeges révület - forró álommal
A vacsora ára 12.990 Ft/fő. A számla végösszegéhez 10% szervizdíjat számolnak fel.
A korlátozott férőhely miatt előfoglalás szükséges! Asztalfoglalás telefonon (+36 1-815-1100) és e-mailben (araz@araz.hu) lehetséges.
A korlátozott férőhely miatt előfoglalás szükséges! Asztalfoglalás telefonon (+36 1-815-1100) és e-mailben (araz@araz.hu) lehetséges.