Oris, Nemes és Mandola - valamelyik az olaszrizling új neve lehetA Balatoni Kör, a Rizling Generáció és a Csopaki Kódex új, kevésbé félrevezető nevet keres az olaszrizling számára, amely szerintük különösen az export piacokra nézve fontos. Három ötletet dobtak be a köztudatba, ezekről kérdeztük az Olaszrizling Október Nagykóstoló vendégeit.
A következő évtizedek borkészítését villantja meg az Olaszrizling Október mesterkurzusaModern kihívások – A gyümölcsösség megőrzése a borokban címmel tart előadást az Olaszrizling Október Nagykóstolón Szendei Gergő borász, szaktanácsadó. A mesterkurzuson a résztvevők bepillanthatnak a kulisszák mögé és olyan borokat kóstolhatnak, amelyeket egyébként csak egy szűk szakmai kör ismerhet.
Ellepték a turisták a Budapest BorfesztiváltMi pedig megkérdeztük tőlük, hogy milyen borok tetszenek nekik a magyar kínálatból. Néhányan semennyire nem voltak képben, páran azonban meglepő tudatossággal választottak maguknak. Videó.
Egy furmint, amelyet minden Borkollégium diák jól ismer majdTokaj-Hegyalja és borai minden boros tanfolyamon kiemelt szerepet kapnak, a most kezdődő tanévtől azonban először van egy olyan tokaji furmint, amellyel garantáltan találkozik majd a Borkollégium valamennyi hallgatója.
Változott a szekszárdi bikavér hivatalos „receptje”Emelkedett a kékfrankos kötelező részaránya a szekszárdi bikavérben. A legfrissebb termékleírás szerint a borban legalább 50%-nak kell lennie a kékfrankosnak és a kadarkának. Minimum 45% kékfrankos és minimum 5% kadarka kell ezentúl a szekszárdi bikavérhez.
10 kihagyhatatlan borászat a Budavári BorfesztiválonFelejthetetlen panoráma, mintegy 160 kiállító és koncertek várják a Budapest Borfesztivál vendégeit szeptember 8. és 11. között a Budai Várban. Kiválogattunk tíz kiállítót, akiket mindenképp ajánlunk a fesztiválozóknak.
Kincset ér idén a Budapest Borfesztivál belépőSzeptember 1-ig, tehát csütörtökig olcsóbban lehet megvenni a belépőket a több szempontból megújult Budapest Borfesztiválra. Nézzük, miért ér kincset idén a belépő!
Tényleg más ízű a bor a repülőn?A légnyomás, a levegő szárazsága, a rezgés és a stressz bizony nagymértékben befolyásolhatják a repülőkön kínálat borok ízérzetét. A Decanter szakértője szerint aznoban vannak igazi „repülőgép-borok”.
Bemutatjuk a világ legészakibb bortermelőjétMiért éppan Alaszka? - idézhetnénk fel a klasszikus filmsorozat címét, amikor a Mike Mosesianról szóló videót nézzük, aki 22 éve foglalkozik növénytermesztéssel, többek között szőlővel is. Alaszkában.