Megnyílt az első Sabrage Akadémia OlaszországbanA látványos sabrage (ejtsd: szabrázs) pezsgőbontás technika világszerte egyre népszerűbbé vált az elmúlt években. Szinte minden pezsgővel kapcsolatos eseményen találkozhatunk vele és a témában rendezett versenyek legjobbjai még a Guinness rekordok könyvébe is bekerültek.
Meglepő ötlettel rukkolt elő egy nagy múltú Champagne-házA François Dubois Champagne-ház a környezettudatosság jegyében egy figyelemre méltó újdonságot mutatott be a közelmúltban.
Megvan, melyik a világ legjobb borászataA világ egyik legtekintélyesebb borversenye, az International Wine Challenge (IWC) támogatásával az idei évben először vállalkoztak a világ legjobb borászatának kiválasztására. Több mint ötszáz szakember segítségével választották ki 2019 legnívósabb pincészeteit.
WL 100 mesterkurzus #8, beszámoló: "Az elmúlt harminc évben kiderült, miben vagyunk abszolút verhetetlenek"A Borkollégium soron következő mesterkurzusán a 2013-as évben készült tokaji édesborok kóstolására nyílt lehetősége a résztvevőknek. Az évjáratot az elmúlt évtized egyik legjobbjának tartják a Tokaji borvidéken. Hát most leteszteltük, valóban így van-e!
WL 100 mesterkurzus #6, beszámoló: „A minőség elmos bizonyos határokat, korlátokat”A Winelovers 100 – A 100 legjobb magyar bor listába bekerült borokra épülő nyolc tematikus mesterkurzus soron következő, hatodik része 2019. március 27-én zajlott a Borkollégiumban, Mészáros Gabriella vezetésével. Az „Ahol nem a tanniné a főszerep” címet viselő kóstolón a toplistán a magukat kisebb számban képviselő, kevésbé tanninhangsúlyos tételek kerültek bemutatásra.