Egy hely, ami beszippant a varázsávalA Nyári borokkal először a Badacsony New Yorkban elnevezésű budapesti kóstolón találkoztam, ahol a pincészet egy pazar szortimenttel kápráztatott el. Majd úgy hozta az élet, hogy május végén csapatunkkal ellátogattunk Nyári Ödönhöz a Szent György-hegyre.
Egy fénysugár a prosecco múltjábanA prosecco múltjának szerves része egy különleges művelés mód, amelyet ma már kevesen ismernek és használnak. A régió egyik vezető borászata azonban ragaszkodik ehhez a rendszerhez, és a minőség kulcsának tekinti.
„Hagynunk kell, hogy a borok vezessenek minket”Bott Frigyes szavai ezek, akinek a neve a legtöbb borkedvelő fülében már ismerősen cseng. Egy borász, aki tapasztalatait nem csak a saját szőlőhegyéről gyűjti össze, hanem külföldi, szakami látogatásairól is. Fricit a borai „irányítják”.
Gere Kopar: amikor egy palack bor alakot öltAz ember életében vannak olyan meghatározó élmények, amelyeket utána sokáig emleget. Minden bizonnyal ezek közé tartozik a csütörtöki Gere Attila Kopar vetikális kóstoló, nem csak a borok kiválósága, hanem készítői személyisége és a villányi környezet miatt is.
Csúcsborok találkozója egy izgalmas vacsora keretébenAz Araz Étterem márciusi BorDuett vacsoráján két meghatározó, vörösboros pincészet tételeihez komponálta meg az ételeket Barka Áron Chef de Cuisine és csapata. A fogások mellé állított borpárok izgalmakat tartogattak, sőt az évjáratokkal is játszadozhattunk egy kicsit.
Ifj. Szepsy István: folytatnunk kell, amit elődeink elkezdtek2016-ban a Tokaji borvidékre került a Gál Tibor Emlékdíj. Ifjabb Szepsy István a 11. Magyar Borok Bálján vehette át az elismerésért járó oklevelet.
Ilyen esemény még nem volt MagyarországonIzgatott versenyzők, a hazai gasztronómia krémje, nemzetközi szakemberek, tudásra éhes fiatal szakácsok, jókedvű szurkolók, egyedi tányérok, fantasztikus hangulat és egy megismételhetetlen élmény. Pár szóval ez jellemezte a február 18-án megrendezett Bocuse d’Or szakácsverseny magyar döntőjét.
Félkarú borvidékek, amelyeket országhatárok vágnak kettéA cím alapján elsőre a Tokaji borvidék jut eszébe minden hazai borkedvelőnek, de a világban számos régiót vágnak ketté országhatárok. Nemrég a Slow Wine újságírója szólalt fel két borvidék ügyében, hogy miért ne lehetnének Európa első nemzetközi apellációi.
ifj. Gál Tibor: Eger jövője a dűlőszelektált házasításokban vanA Magyar Borok Bálján derül fény, hogy ki kapja az idei évben a Gál Tibor Emlékdíjat, amely fontos elismerést jelenthet egy fiatal borász számára. Ennek kapcsán beszélgettünk ifjabb Gál Tiborral, aki arról is mesélt, hogyan látja Eger jövőjét.