Spanyolország nem sok fehérbort adó fajtával büszkélkedhet, ezért az ország északnyugati részén, Galíciában termesztett albarino különösen nagy jelentőségű, és az elmúlt években borának ára ezt tükrözi is.
Az albarino jó savú, aránylag magas alkoholtartalmú, száraz fehérbort ad, gazdag, őszibarackos gyümölcsösséggel. Kifejezetten jól fogyasztható a tenger gyümölcseihez. Bár a fajta alkalmas tölgyfahordós érlelésre, a legtöbb tétel nem lát fát palackozás előtt, sőt fiatalon el is fogy, annak ellenére, hogy jelentős potenciállal rendelkezik. Az albarino legfontosabb Rías Baixasban, ahol ennek megfelelően a fajtanév sokszor szembeötlőbb a címkéken, mint a borvidék vagy akár a termelő neve. Az albarinót a határ másik oldalán, a portugál Vinho Verde vidéken is megbecsülik és termesztik.