Milyen bort igyak, ha diétázom?A borok fogyasztása nem kell, hogy ütközzön a diétás céljainkkal, ha tudatosan választjuk meg őket. A diétás ételeinkhez választott borok nemcsak, hogy egy kis plusz élvezetet adhatnak az étkezésekhez, de mérsékelt fogyasztásuk jól beleilleszthető az egészségtudatos életmódba is. A száraz fehér- és vörösborok, valamint a brut pezsgők általában alacsonyabb kalóriatartalommal rendelkeznek, így ideális választásnak bizonyulnak azok számára, akik diétáznak, de szeretnék élvezni a borokat, is. Bemutatunk néhány diétát, amelyekbe a borok nemcsak beleillenek, hanem szinte, mondhatni, egyenesen kötelezőek.
Piquette, egy vonzó alternatívaA piquette újabb élő példája annak, hogy ha valaminek francia neve van, máris trendibbé válik. A piquette ugyanis valójában a lőre - vagy csiger -, amely elnevezés, valljuk be, nem annyira csábít arra, hogy kikérjük egy borbárban. A lőre silány, hitvány bor jelentéssel is bír, ami szintén nem kedvez annak, hogy igényt tartsunk rá. Vannak azonban országok, ahol egyre népszerűbb ez a friss és pezsgő, alacsony alkoholtartalmú ital. Az Egyesült Államokban azért népszerű, mert a sommelier-k kedvencei közé tartozó narancsbor és a „pet-nat” mérsékelt árú utódjaként tekintenek rá.
Óvatosan az alacsonyabb alkoholtartalmú borokkal és sörökkel!Egy tudományos kutatás állítja, az alacsony alkoholtartalmú borok és sörök gyártóit nem éppen nemes célok vezérlik.