Legendás magyar borok a kéknyelűtől a kadarkáigVilágszerte trend, hogy a mindenki által jól ismert nemzetközi fajták helyett a helyi szőlőkből készült borok népszerűsége növekszik. Egyre kiválóbb tételek készülnek hazánkban is, nem csak kadarkából, kékfrankosból, olaszrizlingből, és furmintból, hanem a még kevéssé ismert kéknyelűből, cirfandliból is.
Így vették be az olaszok a váratA Budavári Borfesztiválon immár hagyománnyá vált, hogy minden évben helyet kap egy vendégország, amely bemutathatja borait. Borzasztó nehéz feladat ez, hiszen egy ország borászatáról, borvilágáról nemhogy átfogó képet adni nem lehet két-három bódényi standon, de még csak ahhoz sem biztos, hogy elegendő, hogy felvillantsák a főbb fajtákat, borokat, borvidékeket.
Tihanyi kék, feketefájú bajor, zengő, vinitor - avagy mire jók a régi magyar szőlőfajták?Summarium - Az I. Nemzeti Bormustrát egyedül a felhozatal mentette meg attól, hogy a premieren csúfos bukást szenvedjen. A szervezők elkövettek minden létező hibát, ügyetlenséget, amivel az elmúlt hat év kóstolóin találkoztam. Mivel a Borászportál tudósítójaként, meghívottként vettem részt, csak egy kicsit voltam mérges, de ha kifizettem volna a 10 000 forintos belépő árát, akkor bizony nagyon enném a kefét és ez a cikk sem lenne ilyen kedves.