Legendás magyar borok a kéknyelűtől a kadarkáig

Borászportál
2015. június 26., 21:45


Világszerte trend, hogy a mindenki által jól ismert nemzetközi fajták helyett a helyi szőlőkből készült borok népszerűsége növekszik. Egyre kiválóbb tételek készülnek hazánkban is, nem csak kadarkából, kékfrankosból, olaszrizlingből, és furmintból, hanem a még kevéssé ismert kéknyelűből, cirfandliból is.
Legendás magyar borok a kéknyelűtől a kadarkáig
Fotó: Takashi KONNAI/Flickr
Infografikánkban a legendás Magyarországon készülő fajtaborokat gyűjtöttük össze, hiszen, hogyha kéknyelű, akkor Badacsony, hogyha ezerjó, akkor Mór, ha juhfark, akkor Somló, hogyha pedig cabernet franc, akkor Villány. Jó böngészést kívánunk!
 
Legendás magyar borok a kéknyelűtől a kadarkáig
Winelovers borok az olvasás mellé