Így leszek borszakértő - Ismerd meg a WSET 3 kurzust! - 7. Habzó és erősített borokA WSET 3 kurzus végéhez közelítve rendhagyó nap következett: az eddigiektől eltérően nem földrajzi, hanem termék alapú megközelítésben vizsgáltuk a hátralévő tananyagot. A nap első felében a habzó borok és pezsgők világában merültünk el, a második felében az erősített (vagy más szóval avinált) borokkal ismerkedtünk. Az utolsó új tananyagon Robert Smythre jutott a feladat hogy a nap alatt végig kalauzolja a hallgatókat.
Sherry & curryOlyan nincs, hogy valaki ne vágyna Andalúziába. Már maga a név, „Andalúzia” is gyönyörű, dallamos, jó kimondani. Maga a hely pedig (könyvekből, képekről, dokumentumfilmekből tájékozódva) éppen olyan, mint a neve. Perzselő napsütés, végeláthatatlan tengerpart, fehér homok, olajfák, egy buja, Magyarország méretű oázisa egy sosem létezett sivatagnak.
Méghogy minőségi édes vörösbor nem létezik... és a Portói?A fenti állítást ki kell egészíteni azzal, hogy a portói egy különleges édes vörösbor, ami a likőr borok kategóriájába tartozik, és avinálással azaz, alkohol hozzáadásával készül. Emellett különböző kategóriái vannak, az egyszerű rubytól egészen az évjáratos, nagyon komoly és nemes borokig. A világon sokféle helyen készítenek édes, avinált vörösborokat, Portói azonban csak egy van!