Egyetemi borklubok a magyar bor népszerűsítéséreHárom “Év Borászával”, Nyúlné dr. Pühra Beátával, Koch Csabával és Balla Gézával indult az egyetemi borklubok megújítása az Állatorvostudományi Egyetemen.
Felvidéki, erdélyi, délvidéki és kárpátaljai borászokkal léptük át a határokat a PinceszerenMájus 9-én többször is átléphettük határainkat a Vajdahunyad Várában: háromévnyi kihagyás után immár második alkalommal került ugyanis megrendezésre a külhoni magyar borászatokat bemutató Pinceszer.
Menj biztosra: válassz borokat az ünnepi asztalra az Év Bortermelői díjazottaktólNapokon belül kiderül, ki lett a 2021-es “Év Bortermelője Magyarországon” cím birtokosa. Ez a magyar borászok által elnyerhető legrangosabb hazai kitüntetés. Ha biztosra akarsz menni a karácsonyi borok kiválasztásában, ők nem fognak csalódást okozni. Amíg várunk az idei eredményre, 5 korábbi Év Bortermelőjétől ajánlunk borokat.
Nagy Elek: „Több forgatókönyvre fel kell készülniük a borászoknak”A Forbes listája alapján a 21. leggazdagabb magyar ember Nagy Elek. Érdekeltségeihez tartozik a BÁV, a Főtaxi és számos kereskedelmi ingatlan. Azt azonban kevesen tudják róla, hogy érdeklik a borok és hogy édesapja híres író volt. E-mailes interjút készítettünk vele még a jávány csúcsán.
1 nap 1 bor a karanténra (#37): Balla Géza Kadarka Classic 2017A koronavírus járvány miatti #stayathome #maradjotthon idején is vágysz egy kis borra? Semmi gond! Minden nap mutatunk neked egy kiváló tételt a Winelovers webshopból, és ismertetjük az aktuális különleges ajánlatainkat is. Balla Géza méltán népszerű kadarkáját javasoljuk ma neked kipróbálásra.
Hasonmások és elfajzottak II. rész: kékszőlőkÖsszehasonlító borkóstoló – néhány kárpát-medencei fajta helye a világban. Sorozatunk második részében a világfajtákhoz hasonló kékszőlőinket kívánjuk bemutatni.
Rock & Bor - a bor korunk zenéibenA szőlő, mint növény, a szőlőfürt és az abból készült finom bor művészek sokaságát ihlette meg minden műfajban, egészen az ókori Dionüszosz-ünnepektől napjainkig.
Deme László: Pompásan borozunkAz Esernyős nincs még fent a bormegszállottak kultikus helyeit listázó térképen, de a Vörös hungarikumok címmel meghirdetett kóstoló borsora – két palackkal a Szentesi pincészettől! – meggyőzően csábított: Jöjjön, ki Óbudára! Persze nem túrós csuszára, ahogy a sláger dúdolja, hanem Káli Ildikó sommelier karakteres válogatására, amely a Wine Time sorozatban ezúttal izgalmas magyar fajták közé invitálta a borkedvelőet. A cikkíró verseny élménybeszámoló kategóriájának győztes írása.
Tudj meg mindent a furmintról #12: Egészen meglepő országokban fordul elő a fajtaMagyarország talán legtöbbre hivatott szőlőfajtájának nem hivatalos oldalát, a megújult furmint.hu-t bemutató sorozatunk utolsó részében szétnézünk a nagyvilágban. Bár őshonos magyar fajtaként tartják számon, ehhez képest meglepően sok helyen foglalkoznak vele.