Ápol és eltakar – hordóhasználat pro és kontraA termőhely és a fajtaösszetétel mellett az érlelés hossza és módja határozza meg leginkább egy bor karakterét. Vannak, akik a tartályra esküsznek, mások el sem tudják képzelni, hogy olyan bort készítsenek, ami nem látott hordót. Utóbbiak jó néhány stílus közül választhatnak, aszerint, hogy milyen aromákat szeretnének hangsúlyossá tenni.
Tudod-e, miért bordói a bor, ha Villányban is készítik?15 gyors kérdés és válasz Magyarország egyik legnépszerűbb borházasításáról, a bordóiról.
10 fogalom, amit jó, ha ismersz a borokrólAmit szeretünk, arról szívesen is beszélünk. Így van ez a borok esetében is, de egyre gyakrabban hallunk olyan szakkifejezéseket, amelyek beépültek a hétköznapi nyelvbe. Összegyűjtöttünk pár fogalmat, hogy a következő borozás közben már magabiztosan használhasd te is ezeket.
Milyen egy jó boroshordó?Jó minőségű bortároló fahordók kizárólag tölgyfából készülnek. Nagyon fontos, hogy egészségesek, tiszták legyenek, ép nyílásokkal rendelkezzenek, és megfelelő erősségű abroncsok tartsák össze.