Hajdanvolt budai kiskocsmákA kávéházak, a pubok, a bárok és a kocsmák színes és fontos helyszínei a szociális életünknek - betartva természetesen a kulturált italfogyasztás szabályait. Hiszen otthon is ihatnánk egy kávét vagy egy sört, de a hangulat és a társaság miatt mégis érdemes időnként ellátogatni egy "csehóba". Vajon hány „Megiszunk egy pohár bort?” kezdetű párbeszéd végződött már órákig tartó beszélgetéssel, világmegváltó ötletekkel, üzletkötéssel, életre szóló barátsággal vagy csak egy hangulatos iszogatással.
Tippelj, hol a legnagyobb a Covid-fertőzésveszély! A boltban vagy egy borbárban?A Publich Health England napokban kiadott tanulmánya számos érdekességet közöl azzal kapcsolatban, hol van rá a legnagyobb esély, hogy elkapjuk a koronavírust.
Lehet, hogy hamarosan ilyen alkalmazással találkozol, ha étterembe mészAngliában az érintésmentes személyzet-vendég kapcsolatot elősegítendő egy alkalmazást fejlesztettek, ami éppen hogy csak az ételt nem viszi ki az asztalhoz.
Villányban született meg a cabernet franc-ok eszenciájaHa vannak nagy találkozások az életben, akkor Malatinszky Csaba villányi borászé és Steven Spurrier borszakíróé az volt és mindig az is lesz. Legutóbb a Winelovers Grand hétvégéjén nyílt erre lehetőségük. Az élményt a borász egy sushis hasonlattal idézte fel.
Itt van két új Egytőről bor, és egy Egytőről Borbártérkép2016-ban néhány budapesti és vidéki borbár közös eszmékre helyezve a hangsúlyt, egységesítették erőiket. Összefogásuk célja, hogy borászokkal együttműködve olyan borokat készítsenek, amelyek segítenek minél több jelenlegi és leendő borivóval megismertetni kedvenc kárpát-medencei szőlőfajtáinkat.
Érkezik az Egytőről fehérboraRobog tovább a tavaly indult Egytőről kezdeményezés, melynek keretében budapesti és vidéki borbárok fogtak össze és még közös bort is kiadtak. Ezúttal egy közös borozáson vettünk részt, ahol újabb részletek derültek ki a folytatással kapcsolatban és szó esett a készülő új borokról is.
Egy tőről fakadva - a kékfrankos modern arcaSzerencsére több és több olyan kollektív kezdeményezéssel találkozhatunk itthon, ami egyre inkább minőségi irányba tereli a fogyasztói szokásokat és a borstílusokat is. A tegnapi estén pedig olyasmit élhettünk át, amire bizonyára már régóta szomjaztunk.
Válassz bornevet és nyerj!Az elmúlt három hétben majdnem 400 bornév érkezett a Nevet adok a bornak! pályázatra, melyek közül a három legjobbra szavazhatnak most a borkedvelők.
Mi van a budapestiek poharában?Budapesten minden adott egy hangulatos borozáshoz: számos, eltérő stílusú és szortimentet kínáló borbár működik, képzett, borszerető személyzettel. Megkérdeztük őket, melyek voltak a 2015-ös év kedvenc borai.