Öt favorit tétel a csúcsborok termébőlÖt prémium vörösbor, amit te is megkóstolhatsz a vörösborok nagy ünnepén.
Ízek, amelyekre mindig is vágytálVálogatásunk ezúttal a hazai bordói típusú vörösborok krémjét, azok főbb ízprofilját mutatja be, és támpontot ad ahhoz, hogy mit válassz az óriási kínálatból.
Felejthetetlen karácsonyi menük #24: az örökslágerKülönleges de mégis tradicionális karácsonyi étel-bor párosításokat bemutató sorozatunk befejező részében minden földi jóval telepakolunk egy levest és kínálunk hozzá egy a nevéhez méltóan szűnni nem akaró élményt nyujtó vörösbort. Kellemes ünnepeket!
Felejthetetlen karácsonyi menük #23: m&m és BordeauxNyakunkon a szenteste, és még nem tudod, mi kerüljön az asztalra? Szeretnéd valami újjal elkápráztatni a családot? Karácsonyig tartó sorozatunk minden részében egy komplett ünnepi menüt kínálunk. Egy hagyományos karácsonyi hozzávalóból készített, de mégis rendhagyó étel és egy hozzá tökéletesen passzoló, különleges vörösbor és már kész is a tökéletes vacsora. Ma megugorjuk a lehetetlent: egy olyan After Eight receptet mutatunk, aminek láttán még a mentolos csokitól ódzkodóknak is összeszalad a nyál a szájukban. Pláne ha a hozzá ajánlott borpárral kóstolják.
Pop up? Bor up! Rajtolt a rapid BorkollégiumHazánkban harmadik éve szólt a bordói fajtákról és borokról a november, amelynek csúcspontja a Winelovers által szervezett Bordói November nagykóstoló. Idén itt debütált a Borkollégium Pop-up-School, ahol témába illően négy kurzust hallgathattunk meg.
Bordeaux Budapesten – immáron harmadszorraAz idén harmadik alkalommal megrendezésre kerülő nagy novemberi vörösbormustra igazi próbatétel a vendégeknek és a borászoknak egyaránt, hiszen nincs ma ennél szélesebb körű megmérettetés a bordeaux-i fajták terén Magyarországon.
Csúcsévjárat merlot-ja debütálVincze Béla borai mindig elsőként jutnak eszünkbe, ha valami jó egrit keresünk. Most a Bordói November alkalmából azt kérdeztük tőle, mit hoz a november 26-i rendezvényre, és egyébként melyik borai vannak most a legjobb formájukban.
Házasítást készítettünk Malatinszky CsabávalA Bordó Blend idén is izgalmas mesterkurzusokat kínált a vörösborok iránt mélyebben érdeklődő résztvevők számára. Ilyen volt például Malatinszky Csaba interaktív „blendkészítő” előadása, ahol a sokak által ismert borász-sommelier bevezetett minket a cuvéek világába.
Eger sokszínűsége lehet a veszte?A Bordó Blend 2015 kóstoló keretén belül tartott harmadik mesterkurzus középpontjában Eger állt. Magyarország legtöbb termelt szőlőfajtájával, ezáltal nagyon széles termékstruktúrával rendelkező területe. Használ-e egy régiónak ez a sokszínűség, mit mutatnak a versenyek és miről árulkodik a valóság?