Kedvenc egri boraink a Csúcsbor TerembőlA vörösborok nagy ünnepén, a Bordói Novemberen hazánk több borvidékéről kóstolhatunk vörösboros házasításokat, összesen mintegy 150 tételt. A Csúcsbor Terembe azokat várják, akik még ennél is többre vágynak, és egy-egy borvidék kiemelkedő tételeit ismernék meg. Ezúttal három kedvencünket mutatjuk be az Egri borvidékről.
Te is vörösboros vagy? November 25-én a Bordói Novemberen a helyed!Október 13-ig elérhetőek a pre-early bird jegyek.
Bársonyos borok, bohém együttlét és frissítő újdonságokIsmét bizonyítottak a hazai vörösborok, és meglepő újdonságokkal is találkozhattunk a Bordói Novemberen.
Bordói fajták – együtt és különCabernet sauvignon, cabernet franc és merlot – aki egy kicsit is érdeklődik a borok iránt, már azonnal rá is vágja: bordói fajták. Valóban, ez az a három kékszőlőfajta, amely nemcsak hogy összeforrt a Bordeaux-i borvidék nevével, de alapvetően meghatározza a Bordói November Nagykóstolót is – azt a Winelovers rendezvényt, amely az elmúlt szombaton ismét megrendezésre került, hagyomány szerint a Corinthia Hotelben.
Öt favorit tétel a csúcsborok termébőlÖt prémium vörösbor, amit te is megkóstolhatsz a vörösborok nagy ünnepén.
„A bor az egyik legjobb kifejezője az emberi léleknek”Neked melyik borvidék jut eszedbe először, ha a hazai nagy vörösborokra gondolsz?
Villány és Szekszárd mellett a Balaton vörösei is az élvonalbanA Winelovers Bordói November nagykóstolón a villányi és szekszárdi nagyágyúk mellett a balatoni vörösek is nagy sikert arattak.
Ízek, amelyekre mindig is vágytálVálogatásunk ezúttal a hazai bordói típusú vörösborok krémjét, azok főbb ízprofilját mutatja be, és támpontot ad ahhoz, hogy mit válassz az óriási kínálatból.
1 steak, 9 mártás, 9 borAz ősz végi, téli időszakban borok tekintetében már a vörösek veszik át a főszerepet. A bordói típusú házasítások nagy kedvenceink ilyenkor. A legtöbb bordói cuvée - hazánkban főként cabernet sauvignon, merlot és cabernet franc házasítások - testesek, magas alkohol- és extrakt tartalommal rendelkeznek, amelyekhez legtöbbször marha- és vadhúsokat társítanak. A steak mindig jó választás, de érdemes feldobni egy ízletes mártással. Melléjük pedig kínáld a csúcskategóriás hazai vörösborokat.