Közérthetően magyarázzuk el a borkészítés egyes lépéseitA must erjesztése, az élesztők használata és a préselés után elmagyarázzuk, hogy mi a különbség a fehér- és vörösbor erjesztése között, ill. mi az a szűrés, az almasavbontás és a házasítás.
5+1 fogalom, amitket nem árt ha ismersz szüretkorMustfok, héjon erjesztés, törkölykalap, fogadógarat… Mit is jelentenek ezek pontosan? A szüret közepén járunk a 2015-ös korai évjáratnak köszönhetően. A borászok, sommelier-ek, kritikusok, borszakírók néha használnak olyan szavakat, amelyek jelentése nem teljesen egyértelmű a laikusok számára. Öt plusz egy kifejezés, amelyeket jó, ha ismersz!
10 fogalom, amit jó, ha ismersz a borokrólAmit szeretünk, arról szívesen is beszélünk. Így van ez a borok esetében is, de egyre gyakrabban hallunk olyan szakkifejezéseket, amelyek beépültek a hétköznapi nyelvbe. Összegyűjtöttünk pár fogalmat, hogy a következő borozás közben már magabiztosan használhasd te is ezeket.