Májusban minden Depardieuről és Neszmélyről szóltMozgalmasan telt a májusi hónap a Borászportálon. Foglalkoztunk egészségüggyel, megtaláltuk a 10 legígéretesebb magyar bort és feltettünk a térképre egy elfeledett borvidéket. Összefoglaló a hónap legolvasottabb cikkeiről.
A borral főzés 8 elemi szabályaBorral (jól) főzni nem is olyan egyszerű, mint ahogy azt a repceptek sugallják. Viszont cserébe nem csak akkor lehet használni a bort főzéshez, amikor a receptek javasolják. Gyorstalpaló konkrét ötletekkel.
Miért főzünk borral?Imádjuk a bort: nyáron hűsítően-frissen, télen forrón-fűszeresen, nagy lakomákon pedig lustán, fogásokkal párosítva. De mi van akkor, ha nem csak az étel mellé, hanem bele is kerül a borból? És egyáltalán, miért is tennénk ilyet?
A dugós bor az ételt is tönkretehetiNincs is bosszantóbb annál, amikor egy jól kiválasztott palack borról a kibontás után kiderül, hogy dugóhibás. A kellemetlen illat nem akar kiszellőzni, és hiába nem akarjuk kiönteni a bort, úgy tűnik az ételbe sem jó ötlet belefőzni.