Kövidinka, sárfehér, generosa - hol jártunk?A Duna-Tisza közét foglalja el legnagyobb borrégiónk, a Duna borrégió. A régió három önmagában is nagy borvidékének (Kunság, Hajós-Baja, Csongrád) összetartozását nemcsak földrajzi kapcsolatuk, hanem az ott dolgozóknak a borokról alkotott elképzelése és a fajták hasonlósága is erősíti. A Winelovers Wednesday sorozat „Dunai Borok Kóstolója” estéjén közös bemutatójuk így szakmai szempontból indokolt volt.
Minden napra egy pezsgő: Frittmann Gold Cuvée Brut 2016A nyár beköszöntével egyre inkább vágyakozunk az izgalmas és jéghidegre hűtött pezsgőkre is. Éppen ezért készítettük el napi ajánlónkat; ismerkedj meg a 2018-as Pezsgő Június legmenőbb magyar tételeivel!
10 tipp az idei Budapest BorfesztiválraSzeptember hetedikén immáron huszonhatodjára nyitja meg kapuit Európa legszebb borfesztiválja, a Budapest Borfesztivál.
Az ezerjó angliai sikereNagyszerű soltvadkerti siker született a Nagy-Britanniában megrendezett Sommelier Wine Awards 2017 borversenyen. A Frittmann Pincészet 2015-ös hordóban érlelt ezerjó bora aranyérmet szerzett.
Munka után összegyűlt a top 100 borHabár A 100 legjobb magyar bor magazin 2016 még tavaly év végén megjelent, mostanáig nem kóstolhattuk borait egy helyen, egy időben. A Winelovers összehozta.
Tíz buborékos szilveszteri ital, ami már bevált!Ha szilveszter, akkor alkohol és buborék. Gyöngyözők, habzók és pezsgők – mi ezt a tizest szeretjük most a legjobban!
10 kihagyhatatlan borászat a Budavári BorfesztiválonFelejthetetlen panoráma, mintegy 160 kiállító és koncertek várják a Budapest Borfesztivál vendégeit szeptember 8. és 11. között a Budai Várban. Kiválogattunk tíz kiállítót, akiket mindenképp ajánlunk a fesztiválozóknak.
Milyen bort válasszak Valentin-napra?A Valentin-nap a szerelmesek piros betűs ünnepe, amely megannyi fejtöréssel és stresszel is járhat. Az ajándékozás minden évben nehéz kérdés. A meglepetés általában lehet virág, csokoládé és egyéb apróságok, de mi hiszünk abban, hogy egy jól megválasztott borral nem nagyon lehet mellélőni.
Az év legújabb(bor) kóstolója A borászok tűkön ülnek, hogy elkezdhessék a szüretet, és biztonságban tudják az az évi termést a pincében. Ennél jobban, már csak a nagy munka befejezését várják, amikor a borok érlelődnek, vagy már a palackokban sorakoznak. A tavalyi év nagy sikere után, most november 11-én is együtt borozhatsz, beszélgethetsz a Juniborászokkal a DiVino Gozsduban, miközben az újboraikat kóstolod.