Nagy-Britannia jelentős piaca a világ borkereskedelmének. A szigetország borszakértői 2007 óta évente megrendezik a kereskedelmi forgalomban kapható boroknak a versenyét. A Sommelier Wine Awards fókuszában azon termékek állnak, melyek leginkább értékesíthetők éttermeken, bárokban, szállodákban. A szigetország vezető szakemberei egyedül ezt a magyar bort méltatták aranyéremre.
A master sommelier-k Frittmannék boráról azt írták, hogy tele van gyümölcsös és florális jegyekkel és „ütős” citrusokkal, a londoni Le Cordon Bleu vezető sommelier-je pedig garnélarák terrine és tarisznyarák olló mellé is javasolja felszolgálni.
Magyarországon sajnos még mindig nem került az őt megillető helyre a kizárólag a Kárpát-medencében világhírű hungarikum fajta, az ezerjó. Bár sokaknak elsősorban Mór jut az eszébe erről a fajtáról, nem árt tudni, hogy más borvidékeken is foglalkoznak vele.
Úgy tűnik, a nemzetközi szakértők is kezdik felfedezni az ezerjót, legalábbis erre látszik utalni, hogy a Frittmann borászatnak nem ez az első nemzetközi sikere ezzel a fajtával. 2009-es évjáratú fahordós ezerjójuk a Vinitaly nemzetközi borverseny 3. helyezettje lett a “Fehér, fahordóban érlelt borok” kategóriában, a Les Citadelles du Vin Nemzetközi Borversenyen pedig Ezerjóból készült pezsgőjük nyert aranyérmet.