Gőzölgő italok az ünnepekreItaltörténet - A téli hidegben - egy jó kis séta, szánkózás, sízés vagy korcsolyázás előtt, közben és után - mindenkinek jól esik, ha finom meleg italokat kortyolgathat. De az év vége felé esedékes vendégeskedéseket is jótékonyan befolyásolják az enyhén szeszes, fűszeresen illatozó forró italok.
Istenien gyümölcsös, ördögien egészségesHazánk szőlőművelését az 1800-as évek végén a filoxéra, a peronoszpóra és egyéb csapás javarészben tönkretette. Ekkor terjedt el a gyümölcsborkészítés. Mi annak jártunk utána, hogy hol tart ma a műfaj: mennyiben képesek a gyümölcsborok felvenni a versenyt a „szőlőborokkal” és, hogy tulajdonképpen mi a célközönsége. Vendéglátónk ezúttal a Dionysos Borház volt.
LikőrborokA likőrborok a borok sajátos csoportjába tartoznak, mesterséges úton előállított italféleségek. A természetes boroktól abban különböznek, hogy alkohol (15-22,5 v/v%)-és cukortartalmuk általában magasabb, valamint számos egyéb jellegzetes tulajdonsággal rendelkeznek.