„15 éve mondjuk, hogy a rozé csak egy divat”Hol tart ma Szekszárd Villányhoz képest? A válaszokat Urbán Péter, a szekszárdi Bodri Pincészet főborásza adja, aki a villányi borvidék szívében született és dolgozott pályája elején. A beszélgetésünkön esett szó ernyőről, Gurovicáról és fuxliról is.
Mi történt Szekszárdon?Mozgalmas időket él a szekszárdi borvidék. Új arculat, új borok, új események és sok-sok elismerés.
Rókára vadásztunk BudánMárcius 27-én, Budapesten a VinoPiano Kézműves Borkereskedésben debütált a 2014-es Fuxli. Az idei évben tíz pincészet készítette el rókarőt szekszárdi sillerét, melyeket a „Ravasz, mint a Fuxli” borbemutató keretén belül mi is megkóstoltunk.
Tuti bortippek tavaszraKisütött a nap, ébred a természet, kiabálnak a madarak a szőlőben és azok a borrajongók is elindulnak, akik télen csak az otthon melegéből gondoltak a pincetúrákra. Nekik (is) gyűjtöttünk néhány ötletet.
Íme a legcukibb borblog!Shiba Inu Master Of Wine akar lenni. New Yorkban él, elég jó a szaglása, szereti a sajtot, a borokat, és mindent, ami finom.
Róka a palackbanBorbemutató - 2012. április 18-án hat szekszárdi borász mutatta be legújabb, közös márkanév alatt futó tételeit a Várfok Galériában. A Fuxli, mint siller, a rozé és a vörösbor között húzódó vékony határon motorozik.