Egy borrendezvény metamorfózisaVinCE Budapest 2013 - Ha március, akkor nemzeti ünnep, Budapesti Tavaszi Fesztivál és persze VinCE. Ebben a hónapban tényleg mindenki megtalálhatja a számára legizgalmasabb elfoglaltságot – emberek ezrei látogatnak el a március 15-i ünnepségekre, a zene- és színházkedvelők megszállják Budapest kulturális intézményeit, a borrajongók (köztük én) pedig tűkön ülve várják, hogy megnyissa kapuit az ország egyik legexkluzívabb boros rendezvénye, a VinCE.
VinCE 2013 - olaszok a középpontbanSummarium - Ahogy már több cikkünkben is beszámoltunk, március 8-10. között újabb nagy beltéri boros tömegrendezvény zajlott le, mégpedig az immáron negyedik alkalommal megrendezésre kerülő VinCE 2013. Helyszínként ezúttal is, csakúgy, mint a korábbi években, a jól bevált Corinthia Hotel Budapest szolgált, amely ismét remek választásnak bizonyult. A rendezvény után a szervezők ahogy ilyenkor szokás, mérleget vontak, összegezték a három nap tapasztalatait.
Aki forradalmasította a piemonti borászatotVinCE Budapest 2013 - Angelo Gaját nem kell bemutatni annak, aki ismerős az olasz borászat történetében. Ő az, aki modernizálta a piemonti régió borait és legendássá tette a Barbaresco bort, ezzel pedig a települést is.
VinCE Budapest - Összefoglaló a második naprólSummarium - Mint azt korábban már jelezte a VinCE stábja, a szombati napot illetően telt házra számítottak. Az is lett. Délután négytől kezdett el egyre gyarapodni a borkedvelők száma, míg este hétkor már egy gombostűt sem lehetett leejteni. A mesterkurzusok és workshopok egymásutánja reggel fél tízkor indult be, s tartott egészen este hétig. Cikkünkben az általunk meglátogatott előadásokat összegezzük.