A Gerbeaud meghódította a Távol-KeletetÚj üzletet nyitott Szöulban a Gerbeaud Kávéház. Ez pedig már nem az első a Távol-Keleten, hiszen Tokióban 2009-ben megnyílt cukrászda megelőzte ezt. A hivatalos szerződést november 28-án Pintér Katalin, a budapesti Gerbeaud tulajdonos-ügyvezetője írta alá Szöulban.
Igazi gasztro élmények várnak a Budavári BorfesztiválonNem ámítás, a Budavári Borfesztiválra valóban olyan gasztronómiai kínálattal készülnek a szervezők, hogy senki nem fog sem éhesen, sem szomjasan hazamenni. A kiállítók neveinek láttán biztosak lehetünk benne, hogy mindenki talál majd kedvére valót!
Megvan ki képviseli hazánkat az Ifjúsági Szakács-világbajnokságonAz idén 19. alkalommal megrendezett Chaine des Rotisseurs ifjúsági szakácsversenyen öt indulónak - Horváth Ákos (Arany Kaviár Étterem), Humli Dávid (Villa Medici), Mészáros Ádám (Gerbeaud/Onyx Étterem), Pereszlényi Alexandra (Hilton Hotel), és Várdai József (Bock Hotel) – egy meglepetés kosár tartalmának felhasználásával 3,5 óra alatt kellett összeállítania és elkészítenie egy menüt, négy főre tálalva.
Tizenegyes - a Terra Hungarica borszemináriumaKülönleges kóstolóra invitált az adalékanyagok hozzáadása nélkül készülő borokkal foglalkozó Terra Hungarica. Egy focicsapatnyi borász borait ismerhettük meg, az edző, illetve a rendezvény moderátora pedig a szervezők részéről Nemes Richárd volt.
Nagy Olaszrizling Kóstoló - A megválaszolatlan kérdések napjaSummarium - A Winelovers közösségi kezdeményezését felkarolta az egész bország és az idei október - remélhetőleg nem utoljára - az Olaszrizling Hónapja lett. Nem alaptalanul, hiszen Magyarország legelterjedtebb fehér szőlője és egyben az egyik olyan fajta, amely körül oly sok kérdés nyitott még és oly keveset mutatott meg magából. Ám ez a nap pontosan megmutatta, hogy az olaszrizling felveszi a versenyt más, sokkal népszerűbb fajtákkal. Pompás borokat képes adni, sokféle technológiára nyitott, mértékletes érlelés mellett képes magasságokba is emelkedni.
Jön az Olaszrizling Október!OO - Idén októberben első ízben kerül megrendezésre az Olaszrizling Október, amelynek központi témája hazánk legnagyobb területen termesztett fehérszőlő-fajtája, az olaszrizling lesz. Az egész hónapon át tartó borgasztronómiai rendezvénysorozat csúcseseményére október 19-én kerül sor a Gerbeaud Házban.
Reflektorfényben a Kékfrankos - beszélgetés Nemes RicharddalInterjú - A Terra Hungarica mozgalom egyik alapítójával beszélgettünk a soron következő kóstoló-rendezvényükről, a Kékfrankos Napról, amelyet 2012. április 21-én tartanak a Gerbeaud-Házban.