A fesztivál díszvendége Olaszország, akiknek nem csak borai kóstolhatóak, hanem Itália ízeit is bemutatják a Bonfini-kertben. Az igazi olasz konyha megvalósításában segít majd az XXL Catering és nU Bisztro. Itt érdemes lesz a rákot, halat, rizottót, friss ropogós házi kenyeret, antipastit megízlelnünk. Az ételek mellett pedig ne feledkezzünk meg a borokról sem, amiket végigkóstolhatunk Szicíliától Süd-Tirolig.
Természetesen a Borfesztivál vendéglátása a magyar fesztiválételekről is szól. Változatos, színes, új kiállítókat is üdvözölhetünk. Az Oroszlános udvarban az Országkonyha gondoskodik az ételekről, amelyeket a jól megszokott szüreteken, vásárokon kóstolhatunk. Illetve az udvarban találjuk még a Gerbeaud standját, ahol a maradék helyet is megtölthetjük a gyomrunkban egy kis édességgel. Aki imádja a szarvasgombát, az ne hagyja ki "A Szarvasgomba Világa" ételeit, akik gourmet melegkonyhával várják az éhes vendégeket.
A kenyérlángos szerelmesei se csüggedjenek, igen a Szittya Pita is kint lesz a fesztiválon. A Villányi korzó újdonsága a KOLBice, akik jobb helyre nem is költözhettek volna, mint a villányi francok közé.
A SZEGA Foods sonka és sajt orgiát biztosít, különös tekintettel az utóbbi csemegékre, hiszen idén második alkalommal kerül megrendezésre a "Nemzetek Sajtversenye", amelynek 6 legjobb, döntős sajt-remekét lehet majd kóstolni a Borfesztiválon. Eredményhirdetés vasárnap 15.00 órakor a Fesztiválszínpadon!
A szervezők nem feledkeztek meg az édes szájúakról sem, az Antik Rétes már jól megszokott kínálatóból válogathatunk, de ha még ez sem lenne elég a Molnar’s Kürtőskalács is kint lesz, akiknél szintén izzani fog a kemence. Valamint kapható lesz macaron, pohárkrém, csokoládé a Bolka Bonbon jóvoltából.
A nagyszínpad mellett találjuk majd a La Fiesta Party Service által működtetett Ízek Ösvénye/Csülök Csárdát; épp csak pár lépést továbbhaladva pedig az NG Café hidegtálait és borkorcsolyáit. Ha pedig elfáradunk a kóstolásban akkor igyunk egy Caffe Riccit, amit szintén megtalálunk a fesztivál területén.
Egy újdonság a fesztiválon:
Terített asztal jegy, ami magába foglal egy háromfogásos menüt borokkal, ültetett ebédet, a fesztivál napi jegyét sorban állás nélkül. Bővebben
itt olvashatnak róla.
A TableFree és a Budavári Borfesztivál
közös kulináris eseménye, hogy a város legjobb éttermei közül nyolc, a Borfesztivál alkalmával, szeptember 10-20 között különleges menüsort
"4 fogás-4 bor" kínál kedvezményes áron, személyenként 6500 forintért!