Felejthetetlen karácsonyi menük #21: szeder, kávé, süti, villányi francNyakunkon a szenteste, és még nem tudod, mi kerüljön az asztalra? Szeretnéd valami újjal elkápráztatni a családot? Karácsonyig tartó sorozatunk minden részében egy komplett ünnepi menüt kínálunk. Egy hagyományos karácsonyi hozzávalóból készített, de mégis rendhagyó étel és egy hozzá tökéletesen passzoló, különleges vörösbor és már kész is a tökéletes vacsora. Egy bor és egy süti, amiket az élet is egymásnak teremtett.
Szerintünk ez az idei nyár 10 legcoolabb boraBizonyított tény, hogy nem minden borfajta alkalmas arra, hogy felüdülést nyújtson a nyári forróságban. Az alábbiakban ajánlottak azonban mindenképpen. Cikkünkre 100%-os garanciát vállalunk.
A brit borszakíró Oz Clarke tíz magyar borkedvenceFényes jövőt jósol a magyar boroknak a brit Oz Clarke, a világ egyik legnagyobb borszakértője, a magyar borok nagykövete. Azt is elárulta, melyik 10 magyar bor lesz képes megvetni a lábát a nemzetközi piacon.
Villányba költözik a nyáron OlaszországA villányi Gere Attila Pincészetnél, a Gere Birtokon 2018. június 8-9. között már hetedik alkalommal rendezik meg a Gere Jazz Fesztivált. Idén „olaszba” öltözik az esemény.
5+1 nyári vörösbor, amit behűtve innánkVendégek jönnek. A kerti partihoz már megvannak a húsok, zöldségek és szószok is. Természetesen a borról sem feledkezel meg, ezúttal viszont úgy döntesz, hogy nem játszadozol a rozéval, hanem azt bontod meg, amit egész évben imádsz: a vörösbort.
Gere Andi: Villány mindig nyitva van, ide nem kell bejelentkezni Gere Andiék amerre járnak a világban, igyekeznek minél több 100%-os franc-t kóstolni, ezért magabiztosan mondja: kevés helyen ad olyan szép bort a cabernet franc, mint Villányban. Gere Attila Pincészeténél bizakodóak az idei évjáratot illetően, és ha nem is nagy mennyiségben, de van esély a pincészet csúcsboraira.
Gere Kopar: amikor egy palack bor alakot öltAz ember életében vannak olyan meghatározó élmények, amelyeket utána sokáig emleget. Minden bizonnyal ezek közé tartozik a csütörtöki Gere Attila Kopar vetikális kóstoló, nem csak a borok kiválósága, hanem készítői személyisége és a villányi környezet miatt is.
Világsztárok érkeznek nyáron Villányba2015 nyarán immár negyedik alkalommal lesz GERE Jazz-Fesztivál, amely mára teljesen eggyé vált a GERE-borok, a különleges ételek és az igényes jazz villányi randevújával.
Villány: Mi van a Kopár fölött?Gere Andival folytatott beszélgetésünk első felében Villányról, az összefogásról, az ottani borászok barátságáról, és a „Gere borélményről” beszélgettünk. Ezúttal a Villányi Franc, a Junibor és a pincészet emblematikus bora, a Kopár került szóba.