Címlapfotó: Wendl Péter
Idén a villányi szőlők között igazi olasz hangulatban lehet része azoknak, akik ellátogatnak a Gere Jazz Fesztiválra. A jazz hazai kiválóságai mellett fellép Nicola Conte, a legtáncosabb jazz képviselője, aki hazánkban elsőként a fesztiválon játszik új lemezéről.
Ahogyan mindig, a gasztronómiai kínálat most is fontos részét képezi a fesztiválnak. A Gere Birtok Mandula éttermének séfjei igazi itáliai ízekkel készülnek. Lesz paradicsomos toszkán pacal parmezánnal és pesztóval, tépett bárány focacciával és rukolával, garnélás zöldfűszeres rizottó, osso bucco, vegetáriánus lasagne, a grillen pedig hal, csirke, saltimbocca és báránylapocka sül majd. Természetesen a desszertek is Olaszországot idézik, a tiramisu mellett kajszibarackos panna cotta cantuccinivel és ricottás rumbaba is várja az édesszájúakat. A magyar séfek mellett gasztronómiai sztárvendégként
a Michelin-csillagos La Subida éttermet működtető olasz Sirk család lesz jelen, sajtokat, sonkákat és olívaolajat hoznak magukkal Friuli-Venezia Giulia régióból.
Fotó: Wendl Péter
Ital vonalon a kínálat elhagyhatatlan része lesz a „villányi frizzante”, vagyis a Gere Frici gyöngyözőbor, ami minden Gere Jazz Fesztiválon a közönség kedvencének bizonyul – idén Camparival is lehet majd kóstolni. Lesznek még gyümölcsös fehérek és rozék igazi szomjoltónak, akár szódával is. A könnyedebb Portugiesert, Athus cuvée-t és Merlot-t azoknak ajánlják, akik még nyáron sem akarnak lemondani a vörösborokról, ráadásul remekül illenek a paradicsomos, olasz fűszerekkel készült ételekhez, és természetesen olyan csúcsborokat is nyitnak, mint a Kopar vagy a Solus, amivel igazán feldobják a Jazz Fesztivál nyári estéit.
PROGRAM
június 8. (péntek)
20:00 Rákfogó zenekar
22:00 Kéknyúl Hammond Band
június 9. (szombat)
18.00 Balázs Elemér Group
20.00 Barabás Lőrinc Quartet
22.00 Nicola Conte (ITA)
További információk
itt.