Egy hely, ahol mindent megtudhatsz a grúz gasztronómiárólEgy éve nyitotta meg kapuit az Aragvi grúz étterem Budapest második kerültében. Végre egy hely, ahol megismerkedhetünk az eredeti grúz gasztronómiával, és a vendéglátóhely egy-egy rendezvénye segít abban, hogy közelebb kerüljünk az étkezési szokásokhoz és a kultúrához is.
Íme, a borvilág elfeledett központja, ahol még nem jártálMi magyarok sokat kesergünk azon, hogy a borhoz fűződő nagy múltunk és ígéretes jövőnk ellenére viszonylag kevesen ismerik borainkat a világban. Azonban vannak országok, akiknek több oka lenne panaszra. Ilyen Grúzia is.
Feloldják a grúz borimport orosz embargójátBorkereskedelem - Hat év után visszaengedik az orosz hatóságok piacukra a grúz borokat, amelyek valaha a Szovjetunióban a legkedveltebbek voltak. Sokan most győzedelmes visszatérésükre számítanak, de többek szerint ez csak illúzió. Helyüket ugyanis betöltötték az olcsóbb spanyol, portugál és latin-amerikai borok, így a kitiltásuk előtti 10 százalékos piaci részesedés helyett legfeljebb 2 százalékra számíthatnak.