Szabó Péter: A halgasztronómia népszerűsítése a missziómHalszem - A Vörös Homár halkereskedés tulajdonosa éppen egy az interjú szempontjából kevésbé alkalmas időpontban fogadott bennünket, de számára - mint megtudtuk - mostanában majdnem minden időpont alkalmatlan. Szabó Péter üveghangon pörög az elkövetkezendő hónapok fesztivál-megjelenései miatt, közben tanít, főz, kereskedik. A blogjára, az Ocean Cowboyra és a Hegyvidék Központban nemrég nyílt teraszára már ideje sem jut, ezért most mindkettőt felfüggesztette.
Decemberben fogy a legtöbb halHalfogyasztás - A friss halak között leginkább az afrikai harcsa, fogas, lazac, pisztráng, és a busa népszerű. A friss halkínálat 60-70%-a hazai, édesvízi hal, 30-40%-a tengeri hal, de az Auchan áruházakban kapható élő ponty kizárólag hazai tenyészetektől származik.