Ifjabb Szepsy István arról, miért kell megváltoztatni a tokaji termékstruktúrátNehéz örökséget készül éppen átvenni édesapjától a fiatal borász, az azonban már most látszik, egy dolog nem változik: az immár 18 generáción átívelő borászdinasztia tagjai továbbra is kíméletlen őszinteséggel mondják el véleményüket a borvidéken zajló folyamatokról.
Tudj meg mindent a furmintról #12: Egészen meglepő országokban fordul elő a fajtaMagyarország talán legtöbbre hivatott szőlőfajtájának nem hivatalos oldalát, a megújult furmint.hu-t bemutató sorozatunk utolsó részében szétnézünk a nagyvilágban. Bár őshonos magyar fajtaként tartják számon, ehhez képest meglepően sok helyen foglalkoznak vele.
Van egy aranymetszésszerű gondolat, ami lassan formálja Tokaj-Hegyalja arcátMárcius 23-án, egy hűvös, de ragyogó tavaszi szombaton újra a jól bevált helyszínen, a Corinthia Hotelben gyűlt össze Tokaj színe-java, hogy találkozzon a szakmával, a borértőkkel és a borrajongókkal.
A Szepsy pincészet még soha nem csinált olyat, mint amire a Tokaji Márciuson készülEgyedülálló premierre készül a tokaji Szepsy pincészet a Winelovers Tokaji Március Szepsy mesterkurzusán. Ennek kapcsán arról beszélgettem ifjabb Szepsy Istvánnal, mire számíthatnak az előadás vendégei.
Szepsy István: „Mostanra érett meg a helyzet”Egy új termékkel jelentkezett novemberben a tokaji Szepsy pincészet, ami a furmint érlelhetőségével kapcsolatos immár évtizedes vitát is eldöntheti. Az új termék bevezetésének okairól, időzítéséről is beszélgettem idősebb Szepsy Istvánnal. Kerülőutak, beszámoló.
Mit láttak a világ borturisztikai szakemberei Magyarországon?Több mint 300 borturizmusban érdekelt cég és szakember; 29 különböző ország; 23 előadás, kerekasztalbeszélgetés és szeminárium; 860 üzleti tárgyalás: április 10-től öt napon keresztül Magyarország látta vendégül a világ borszakmai és borturisztikai szektorát a hazánkban megrendezett Nemzetközi Borturisztikai Konferencián és Kiállításon.
A világ legnagyobb borturisztikai konferenciája Budapesten - 2. napÁprilis 10-12-ig Budapesten zajlott a világ legnagyobb borturisztikai seregszemléje, az IWINETC. A Borászportál a helyszínről élőben közvetített az első két napról, amikor neves hazai és külföldi szakemberek tartottak előadást többek között a magyar bor nemzetközi esélyeiről. Olvasd el beszámolónkat!
A világ legnagyobb borturisztikai konferenciája Budapesten - 1. napÁprilis 10-12-ig Budapesten zajlott a világ legnagyobb borturisztikai seregszemléje, az IWINETC. A Borászportál a helyszínről élőben közvetített az első két napról, amikor neves hazai és külföldi szakemberek tartottak előadást többek között a magyar bor nemzetközi esélyeiről. Olvasd el beszámolónkat!
„Ez a legmagasabb koncentrációjú bor, ami a Szepsy Pincészetnél valaha készült”Kereskedelmi forgalomban nem kapható aszú mellett a legendás 2000-es Szepsy Úrágya Furmint „dédunokáját” is megkóstolhatják azok, akik beülnek a Winelovers Tokaji Március Nagykóstolón ifjabb Szepsy István mesterkurzusára. A borásszal készített interjúból kiderül, milyen élményre számíthatnak az érdeklődők. Azt is elmeséli, miért különös jelentőségű az általa vezetett Szent Tamás borászat két 2014-es furmintja, amikkel a rendezvényen szintén megismerkedhetnek a vendégek.