A mediterrán térség növénye: a szőlőElterjedését befolyásolja, hogy érdemleges termést csak olyan tájon hoz, amely biztosítja a beéréshez fontos hőmennyiséget, napbesugárzást, csapadékot, emellett megkíméli a szőlőt az erős téli és tavaszi fagyoktól.
Nagy boros illat- és ízszótár: zöldfűszerek, gyógynövények, vegetális aromák – 1. részSorozatunkban segítünk neked megérteni a kóstolójegyzetekben és a boroscímkék hátoldalán megjelenő, gyakran szinte költői képekkel „operáló” borleírásokat. A most következő részben a bor aromái között előforduló zöldfűszereket, gyógynövényeket vesszük sorba.
Nagy boros illat- és ízszótár: fűszerek a borbanSorozatunkban segítünk neked megérteni a kóstolójegyzetekben és a boroscímkék hátoldalán megjelenő, gyakran szinte költői képekkel „operáló” borleírásokat. Az ötödik részben a bor aromái között előforduló fűszerek bemutatására térünk át.
Nagy boros illat- és ízszótár: virágok a borbanSorozatunkban segítünk neked megérteni a kóstolójegyzetekben és a boroscímkék hátoldalán megjelenő, gyakran szinte költői képekkel „operáló” borleírásokat. A gyümölcsök után a negyedik részben a virágos aromák bemutatására térünk át.
Új oktató cikksorozatunk tarolt márciusban – itt megtalálod az írásokatA hónap legolvasottabb cikkei között felbukkan még egy különleges könyv, a világ 50 legdrágább borának listája, valamint egy gyógymód a szaglásukat elvesztett COVID-osoknak.
Nagy boros illat- és ízszótár: gyümölcsök a borban – 3. részSorozatunkban segítünk neked megérteni a kóstolójegyzetekben és a boroscímkék hátoldalán megjelenő, gyakran szinte költői képekkel „operáló” borleírásokat. A harmadik részben befejezzük a borokban található gyümölcsös aromák bemutatását.
Nagy boros illat- és ízszótár: gyümölcsök a borban – 2. részSorozatunkban segítünk neked megérteni a kóstolójegyzetekben és a boroscímkék hátoldalán megjelenő, gyakran szinte költői képekkel „operáló” borleírásokat. A második részben folytatjuk a jellemzéseknél használt megannyi gyümölcs bemutatását és „boros lelőhelyeinek” ismertetését.
Nagy boros illat- és ízszótár: gyümölcsök a borban – 1. részA most induló sorozatunkban segítünk neked megérteni a kóstolójegyzetekben és a boroscímkék hátoldalán megjelenő, gyakran szinte költői képekkel „operáló” borleírásokat. Az első részben a gyümölcsökkel (vagyis azok első adagjával) foglalkozunk.