Josef Schuller, Master of Wine: „A borról tanulni nem sznobizmus”Sokan egyszerű borfogyasztóként beiratkoznak egy bevezető kurzusra, aztán kedvet kapnak, és meg sem állnak a borakadémikusi címig – meséli Josef Schuller, osztrák Master of Wine, az Osztrák Borakadémia vezetője. A fertő-tavi központjukban szervezett diplomakurzusaikon a hallgatók 5-10 százaléka magyar. Elmeséli azt is, mi a WSET kurzusok erőssége és miért van szükségük még a borászoknak is tanfolyamokra.
Az olaszrizling jobban teljesít?Nagy Olaszrizling Kóstoló summarium - Ezen is túl vagyunk. Meghallgattuk a mesterkurzusok előadóit (éhgyomorra), megkóstoltuk a felvonultak olaszrizlingjeit (két pogácsára), egyetértően bólogattunk, mikor elégedetlenkedtek a VIP-vendégek, hogy mi az, hogy délután kettőkor még nem szervírozták a kaviáros szendvicseket. Mint szervezők, igyekszünk a tanúlságokat levonni az első nagyszabású, nem szakmai kóstolónkból, több részletben. Íme az első.