A magyar brandy: büszkeség vagy szégyen?A brandy az konyak? Mikor igyunk brandyt? Van belőle olyan, ami itthon készül és finom? Egyáltalán, mi legyen ezzel a brandy-dologgal? Elindultunk megkeresni a válaszokat.
200 éves konyakot hoznak forgalombaA XIX. század első éveiből származó konyakor hoz forgalomba a Tiffon. A különlegesség még a filoxéravész előtti időkből származik és már a bemutató videója sem mindennapi.
120 éve halt meg a filoxéra legyőzőjeTörténelem - Százhúsz éve, 1894. május 2-án halt meg Budapesten Miklós Gyula szőlész-borász, a magyar szőlőtermesztés újjászervezője a filoxérajárvány után, a magyar konyakipar létrehozója.
Pincetúra az ősbrandy hazájábanKonyakkaland - Jóllehet, ma már több whiskeyt isznak a franciák, mint konyakot, ennek ellenére Cognac gyümölcse mind a mai napig a luxus, az életöröm és a kifinomult ízlés megtestesítője - még az amerikai rapperek között is. Nyugat-Franciaországban jártunk, elmerültünk a pincékben, majd az élet vizétől, az angyalok italától felfrissülve, mintegy a Paradicsomból bukkantunk fel újra, hogy megosszuk olvasóinkkal a tapasztalatainkat.
A világ egyik legjobb szaglású embere a VinCE-nProgramajánló - Zólyomi Zsolt a parfümőr. Nem szerénytelenség azt állítani, a világon az egyik legfejlettebb szaglóérzék az övé. A Fragrance Academy parfümkészítő mesterkurzusát eddig összesen 12-en végezték el, s ő, "Az Orr", köztük volt. Ha lehet azt mondani, a saját szakmájában magasabb szinten van, mint a borelemzés terén egy Master of Wine. A VinCE Budapesten vasárnap tart közös előadást Romsics László AIWS-el konyak témában.