Nagy boros illat- és ízszótár: gyümölcsök a borban – 1. részA most induló sorozatunkban segítünk neked megérteni a kóstolójegyzetekben és a boroscímkék hátoldalán megjelenő, gyakran szinte költői képekkel „operáló” borleírásokat. Az első részben a gyümölcsökkel (vagyis azok első adagjával) foglalkozunk.
DNS-tesztnek vetették alá a párizsikat, hogy megtudjuk, mi van bennük valójábanA Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) publikálta párizsi tesztjének eredményét. Csak az klikkeljen, aki tényleg tudni akarja, mit visz a párizsis zsömlével a szervezetébe.
Szabad-e szürcsölni a kávét? 2. részKorábbi cikkünkben a kávékóstolás folyamatának látható és szagolható elemeit érintettük: most végre az ízekről is szó esik. Iványi Bence és Tóth Tibor, a Pellini Caffe munkatársai válaszolták meg kérdéseinket.
Szabad-e szürcsölni a kávét? 1. részKövetkeztethetünk-e olyan egyedi jellemzőkre a kávénál, mint amit rendszeresen megteszünk a borok esetében az illat, íz vagy szerkezet alapján? Három, a témában jártas szakember válaszolt.
Íznagykövetté avattak! – Tessék?!A gasztroforradalom kávéhulláma ebben a félévben a Borkollégiumot is utolérte, az iskola egyrészes, négyórás kurzust indított. Rögtön az első alkalommal ki is próbáltuk.