4 általános szabály a párlatkóstoláshoz4 általános alapszabály, amit ha betartasz, jelentősen tekerhetsz az élményfaktoron, legyen szó rumról, whiskyről vagy éppen Cognacról.
Új speciality kávés kurzus a BorkollégiumbanMájus 15-én debütál a Borkollégiumban „A kávé világa” című kurzus, amelynek során a specialty kávékkal ismerkednek a résztvevők. Kielmayer Kristian, a Borkollégium (WSET certified) oktatója, mondhatni egészen véletlenül csöppent bele a specialty kávék világába majd képezte magát olyan szitre, hogy most ő lesz ennek napnak a házigazdája. A vele készített interjúban arról mesél, mitől lesz különleges és egyedi ez az esemény.
14 tanács, hogyan tanulj könnyen és gyorsan a borok világárólMég csak most ismerkednél a borok világával? Ha ezeket a módszereket alkalmazod, gyors és látványos sikert érhetsz el.
Az arany, az élet vize, citrom, gleccserek és a pohármelegítés rejtélyeiPárlatokkal előbb-utóbb mindenki találkozik. Van, akit elrettent az első rossz élmény, mások rákapnak, de csak kevesen vállalkoznak jobban megismerni a számtalan változatát. Pedig érdemes és most már akár egy este alatt is van lehetőség az alapok elsajátítására.
Nyerd vissza most a kurzusod értékének akár a többszörösét a Borkollégiumban!Iratkozz be most a Borkollégium bármelyik kurzusára! Most nem csak tudást szerzel vele, de extra ajándékot is kaphatsz és részt vehetsz a nyereményjáték-sorsolásokon! Van még kérdés?
Hamarosan söriskolát nyit a világ első számú boriskolájaA WSET bejelentette, hogy a bor-, párlat- és szakékurzusai után el kívánja indítani a sörös képzését. A tervek szerint akár online is elvégezhető lesz.
A cikkíró versenyünk hivatalos eredményhirdetéseIdén márciusban immár harmadik alkalommal hirdetett cikkíró versenyt a Borászportál és a Vinoport. A felhívásra a járvány alatt (vagy tán éppen azért) is számos pályamű érkezett.
Alsó polc, felső polc? Hogyan válasszunk magunknak bort?„A szupermarketek sorai közt szédelegve gyakran kapom magam azon, hogy már megint a több száz bort felsorakoztató fémpolcok rengetegébe tévedtem.” Zeller Kontos Noéminek a főleg a borral még ismerkedőknek szóló jótanácsai a tavalyi cikkíróversenyünkre érkeztek.
3 egyszerű szabály, hogy te is jól tudj vakon kóstolniEgyszerű tudnivalók arról, hogyan kápráztahatod el a borkedvelő barátaidat. Profivá ugyan nem válsz, de sokkal hatékonyabban fogod a borokat felismerni.