A WSET bejelentette, hogy a bor-, párlat- és szakékurzusai után el kívánja indítani a sörös képzését. A tervek szerint akár online is elvégezhető lesz.
A borokon kívül évek óta lehet tanulni a párlatokról és a szakéról is, most pedig a tervek szerint nemsokára a sör is felkerül az intézmény kínálatába. A WSET a 12 éve sörakadémiát működtető Institute of Brewing & Distillinggel (IBD) összefogva már bele is fogott a tanterv és tananyag kialakításába. Az elképzelések szerint a speciális sörös képzés két szinten folyik majd (Level 1 és 2), ezeken az érdeklődők a különböző sörtípusokat, a gyártás mikéntjét, a kóstolási technikát és az sör-étel párosítások tudományát sajátíthatják el – először angol nyelven.
A hivatalos kezdési időpontról még nem született döntés, az intézményen belül viszont már felállt a koordinátor csapat, úgyhogy a szándék komoly.