Ismét eljött a száraz szamorodnik ideje?Egy másik italnak köszönhetően megint kezd divatba jönni a már-már elfeledett száraz szamorodni – mondja Makai Gergely. A Tokaj Hétszőlő birtokigazgatójának segítségével alámerültünk a buborékok világába és választ kerestünk arra is, a „bio” miért kevésbé menő itthon, mint külföldön.
A 383 pontos Hétszőlő dűlő 2013-as grillázsbombája a Borkollégiumban járt - 2. részA száraz „felvonást” követően, a szünet után, a függöny az aszúknak gördült fel, amikor is párban kóstoltuk össze a 2013-as év 5, illetve 6 puttonyos aszúit a Hét- és a Nagyszőlő dűlőkről. Az ámulat kétségkívül ezeknél a tételeknél csúcsosodott ki, mindeközben Gergő imponáló magabiztossággal avatott be bennünket az aszúkészítés rejtelmeibe.
Tokaj-Hétszőlő: főszerepben a furmint és a dűlőszelektált aszúk Az organikus szőlőművelést folytató Tokaj-Hétszőlő ültetvényei egyben, a Tokaj-hegy oldalában találhatóak. A pincészet nemrég hozott forgalomba egy dűlőszelektált bio furmintot és dűlős aszúkkal is kísérleteznek. Makai Gergely főborásszal és Oroszlán Tamás kereskedelmi igazgatóval a területekről, a borászat fejlődéséről és a nemzetközi piacon történő megjelenésről beszélgettünk.