Egy tavaszi este, Olaszország egyik legfontosabb borászatának társaságábanRendkívül izgalmas és egyedi kóstolót tartott a Heinemann Testvérek a Borkollégiumban: a Masi Agricola termék nagykövete, Michel Pistorio avatott be minket a boraik készítésébe, az Appassimento eljárás rejtelmeibe, az Amarone csodájába.
Elkezdődött az 50. szüret Szeptember 30-án ünnepelte 50. születésnapját Veronában a Masi Pincészet Campofiorin bora. A történelmi múltú Valpolicella bor első szürete 1964. szeptember 30-án volt.
VinCE 2013 - olaszok a középpontbanSummarium - Ahogy már több cikkünkben is beszámoltunk, március 8-10. között újabb nagy beltéri boros tömegrendezvény zajlott le, mégpedig az immáron negyedik alkalommal megrendezésre kerülő VinCE 2013. Helyszínként ezúttal is, csakúgy, mint a korábbi években, a jól bevált Corinthia Hotel Budapest szolgált, amely ismét remek választásnak bizonyult. A rendezvény után a szervezők ahogy ilyenkor szokás, mérleget vontak, összegezték a három nap tapasztalatait.
Masi mesterkurzus - folyékony történelemVinCE Budapest 2013 - A szárított szőlőből készült borok kóstolása nem könnyű műfaj. Rengeteg tannin, óriási test, sok alkohol és fokozhatatlan komplexitás. Mégis keresett és közkedvelt borok ezek, mintha egy csapásra a súlyemelők között kellene keresni a jövő manökenjeit.
VinCE Budapest - Összefoglaló a második naprólSummarium - Mint azt korábban már jelezte a VinCE stábja, a szombati napot illetően telt házra számítottak. Az is lett. Délután négytől kezdett el egyre gyarapodni a borkedvelők száma, míg este hétkor már egy gombostűt sem lehetett leejteni. A mesterkurzusok és workshopok egymásutánja reggel fél tízkor indult be, s tartott egészen este hétig. Cikkünkben az általunk meglátogatott előadásokat összegezzük.