Nézd meg, hol kezdte Bock József a borászkodást - folytatódik a pincészet vlog-sorozataA BOCK vlog második részében esik szó a híres jammertáli családi pince történetéről és a hordókról.
Tanulj a szőlőben, a pincében! Kóstold a tokaji borokat autentikus környezetben!Sokkal hatékonyabb és maradandóbb az ismeretszerzés, ha mindent személyesen megtapasztalhatsz a szőlőben, feldolgozóban, pincében. Egy új oktatási program keretében most már erre is lehetőség nyílik.
14 tanács, hogyan tanulj könnyen és gyorsan a borok világárólMég csak most ismerkednél a borok világával? Ha ezeket a módszereket alkalmazod, gyors és látványos sikert érhetsz el.
Hogyan fejlesszük a boros szaglásunkat?A COVID-ot kísérő szaglásvesztés kapcsán új lendületet kaptak a szaglás fejlesztésére irányuló gyakorlatok. A franciák egy régi-új módszerhez nyúltak.
Tanulj ingyen a borokról egy hazai borászattól!Érdekes kezdeményezésre akadtunk a villányi Vylyan Pincészet honlapján. Blogjukban könnyed, közérthető tartalmakkal igyekeznek minél több tudást átadni a borral, a borkészítéssel kapcsolatban. A sorozat felfuttatását ráadásul éppen a szüretre időzítették, így ha elkezded követni őket, végig tudod kísérni a folyamatot, ahogyan a szőlőből bor lesz.
Szuper oktatók és borok a Borkollégium augusztusi WSET tanfolyamánJövő hónapban a Magyarországon elérhető legmagasabb szinttel folytatódik a Borkollégiumban a WSET képzés. Az oktatói gárda egy angol anyanyelvű Master of Wine hallgatóval és egy örökös magyar sommelier bajnokkal erősödött.
Még mindig menő és gazdaságos online tanulni a borrólFedezd fel a virtuális borkóstolás világát, tanulj otthon egyetlen laptop segítségével! Tanácsot is adunk, hogyan tedd!
Ingyenes borkurzus indult a turisztikai szakembereknekA Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) borszakmai továbbképzés sorozatot indított az országos Tourinform hálózat irodavezetőinek és munkatársaik számára.
Mi lesz a borász képzéssel a 2020-as OKJ-s reformok után?Erős évnek nézünk elébe – mondja Földesi Gyula a felnőtteknek borász tanfolyamot kínáló budafoki Soós István Borászati és Élelmiszeripari Szakgimnázium és Szakközépiskola első embere. Szeptember 21-ig lehet még jelentkezni, ez lesz az utolsó évfolyam a 2020-as OKJ-s reformok előtt. Az igazgató azt is elmondta, mi várható utána.