Lázba hozták az olasz borok szerelmeseit is"Remek alkalom arra, hogy tanuljanak, kapcsolatokat építsenek, beszélgessenek a borászokkal, szakértőkkel, belelássák magukat kicsit a borász szakma rejtelmeibe és persze mindezt kiváló borok társaságában tegyék meg."
Nemzetközi borvacsorák otthon: olasz klasszikusok borokkalHa nemzetközi konyháról van szó, tízből kilenc embernek bizonyára elsőként az olasz gasztronómia jut eszébe, és lássuk be, teljesen jogosan. Nagyon sok olasz étel van, ami nem igényel nagyon komoly „előképzettséget”, a megfelelő alapanyagokból szinte bárki csodákra képes. Az itáliai gasztronómia - az olasz borokhoz hasonlóan - ugyanakkor nagyon változatos is: minden tartománynak megvannak a saját kedvencei.
Húsz éves mélyponton a világ borászataA világ bortermelése az idén várhatóan öt százalékkal 259 millió hektoliterre csökken, a legjelentősebb termelő a tavalyi évhez hasonlóan Olaszország lesz Franciaország és Spanyolország előtt - közölte csütörtökön a nemzetközi szőlészeti és borászati szervezet Párizsban.
Sagrantino után kutattunk UmbriábanFebruár utolsó hetében abban a szerencsében részesültem, hogy kimozdulhattam a napsütéses, vidám olasz tavaszba. Toszkánában és Umbriában az Anteprima Sagrantino meglátogatása után három pincészet következett.