Felejthetetlen karácsonyi menük #23: m&m és BordeauxNyakunkon a szenteste, és még nem tudod, mi kerüljön az asztalra? Szeretnéd valami újjal elkápráztatni a családot? Karácsonyig tartó sorozatunk minden részében egy komplett ünnepi menüt kínálunk. Egy hagyományos karácsonyi hozzávalóból készített, de mégis rendhagyó étel és egy hozzá tökéletesen passzoló, különleges vörösbor és már kész is a tökéletes vacsora. Ma megugorjuk a lehetetlent: egy olyan After Eight receptet mutatunk, aminek láttán még a mentolos csokitól ódzkodóknak is összeszalad a nyál a szájukban. Pláne ha a hozzá ajánlott borpárral kóstolják.
Felejthetetlen karácsonyi menük #22: a jolly joker-mártás és borNyakunkon a szenteste, és még nem tudod, mi kerüljön az asztalra? Szeretnéd valami újjal elkápráztatni a családot? Karácsonyig tartó sorozatunk minden részében egy komplett ünnepi menüt kínálunk. Egy hagyományos karácsonyi hozzávalóból készített, de mégis rendhagyó étel és egy hozzá tökéletesen passzoló, különleges vörösbor és már kész is a tökéletes vacsora. Sorozatunk mai részében az alapokat biztosítjuk egy tökéletes menühöz.
Még 85 nap a 2019-es Winelovers 100 tesztig. Ismerd meg tavalyi 85. helyezettet: Petrény Big Band Egri Bikavér Superior 20112019-ben is jön a Winelovers 100 - a 100 legjobb magyar bor kiadvány. A menetrend már fix, a visszaszámlálás is elindult a július 1-i tesztig és a szeptember 5-i megjelenésig. Mostantól kezdve a teszt kezdetéig minden nap bemutatunk egy bort a 2018-as 100-ból. Ma a 85. van soron.
Olimpiai álmok váltak valóra az egri pincészetnélA Challenge International du Vin, Európa leismertebb borversenye 39. alkalommal került megrendezésre Bordeaux-ban, ahol szakértői zsűri bírálja a világ jobbnál jobb birtokairól beérkezett mintákat. A díjazott magyarországi borok sorát nézve sokszor feltűnik egy egri név: a Petrény Winery. Az öt éremmel jutalmazott borászat birtokigazgatóját, Petrény Attilát kérdeztük a pincészet koncepciójáról, és a bordeaux-i verseny fontosságáról.
Szekszárdon készül a legjobb bordeaux-iA Bordó Blend rendezvénysorozat alkalmából lapunk tesztelte a hazánkban készülő cabernet sauvignon, cabernet franc és merlot borokat, valamint azok házasításait. A kóstolón a Szekszárdon és a Villányban készült borok szerepeltek a legjobban.