Milyen bort iszik a pápa?Röviden: pápája válogatja. Hosszabban: magyar bor is került már az asztalára, egy régió pedig egyenesen az egyházfőnek köszönheti felemelkedését.
Miközben mi szinte lángra kapunk a hőségtől, van, ahol tenyérni jég veri a szőlőtVáratlan jégeső, égszakadás, 100 km/órás szél borzolja a gazdák idegeit.
Hódít a minőségi csapolt bor - jobb ha felkészülsz, hogy ne érjenek meglepetésekAz angolszász országok vendéglátásában már hódít, nálunk még várni kell a sörcsaphoz hasonló borcsap elterjedésére a magas minőségű boroknál. Elmondjuk, mire számítson, aki ilyennel találkozik, és azt is, hogy miért fogja jelentősen megváltoztatni a fogyasztási szokásainkat.
A hedonista szőlőfajta megmeneküléseA kihalás szélén állt, de a nyolcvanas évek közepén újra fellendült a viognier eltelepítése. Ez a dél-franciaországból elterjedt fehér szőlőfajta hazánkban is megvetette lábát Gál Tibornak köszönhetően. A tökéletességre törekvő borászok és szőlészek számára kihívást jelent a viognier, de talán ezért sem véletlen, hogy megmenekült a fajta. Íme, egy kis viognier kalauz!