Így leszek borszakértő - Ismerd meg a WSET 3 kurzust! - 7. Habzó és erősített borokA WSET 3 kurzus végéhez közelítve rendhagyó nap következett: az eddigiektől eltérően nem földrajzi, hanem termék alapú megközelítésben vizsgáltuk a hátralévő tananyagot. A nap első felében a habzó borok és pezsgők világában merültünk el, a második felében az erősített (vagy más szóval avinált) borokkal ismerkedtünk. Az utolsó új tananyagon Robert Smythre jutott a feladat hogy a nap alatt végig kalauzolja a hallgatókat.
Sherry hotel, kolna és egy fantasztikus borászhölgyAugusztus hónap legolvasottabb Borászportál cikkei még egyértelműen a nyárról szóltak.
Durva képek a világ első sherry hoteljérőlA González Byass világhírű spanyol sherry üzem júliusban megnyitotta a Hotel Bodega Tio Pepét. A 27 szobás butikhotel közvetlenül a 19. században felhúzott jerezi pincészetük mellett található.
Sánta Zoltán emlékére: Sherry - a szabályok továbbra is szigorúak, de már nincsenek tabukEgy éve ment el közülünk kollégánk, Sánta Zoltán nemzetközi borakadémikus. Tele volt energiával, tervekkel, életerővel. 2017-ben például megszerezte a Certified Sherry Educator képesítést, vagyis hivatalos sherry oktató lett. Ez a beszélgetés akkor készült vele.
Bemutatkoznak a Borkollégium oktatói: Petzold Attila, a pálinkaguruHosszú utat járt be Petzold Attila, amíg az eredeti szakmájától eljutott addig, hogy ma ő Magyarország talán legfelkészültebb pálinkaszakértője és többek között párlatkurzusokat tart az ország egyik elismert boros iskolájában.
Újra felfedezett klasszikusok lesznek 2018 sztárjaiA thedrinksbusiness.com összeszedte az alkoholos italokkal kapcsolatos 2018-as trendeket. Mit iszik, aki menő akar lenni idén? Milyen ízesítésű alkoholok hódítanak az évben? Mit nem ihatunk többet?
Kvíz! Melyik ország világhírű bora van a képen?Kóstoltál már tempranillot, sherryt, chablist, primitivot? És azt tudod, hogy a világ mely részén készítik őket? Teszteld tudásod kvízünkben!
Kalandozások az édes borok világában - I. részBorismeret - Küszöbön a karácsony és ilyenkor valamiért több édes bor szokott fogyni. Pedig ez a világ sokkal izgalmasabb és sokrétűbb annál, mintsem hogy az évnek pusztán egy-két napján nyissunk meg egy édes palackot. Az alábbiakban a nemzetközi borakadémikus (AIWS) Kielmayer Kristian az erősített (vagyis avinált) édes borok rejtelmes területeire kalauzolja el az Önöket; Portugáliából, Spanyolországból indulva Franciaországon keresztül majd többek között Ausztráliába is.
Horvátország nem használhatja a prosek bornevetHagyománygyilkosság - Mivel nagyon hasonlít az olasz prosecco kifejezéshez, ezért Horvátország nem használhatja tradicionális borának prosek elnevezését az Európai Unióhoz való csatlakozását követően. Az Európai Bizottság (EB) szerint megtévesztené a fogyasztókat a két név közötti hasonlóság, s így aki az olasz habzóbort szeretné megvásárolni, meglehet, hogy véletlenül a tőle teljesen különböző dalmát desszertbort emelné le a polcról.