Deme László: Pompásan borozunkAz Esernyős nincs még fent a bormegszállottak kultikus helyeit listázó térképen, de a Vörös hungarikumok címmel meghirdetett kóstoló borsora – két palackkal a Szentesi pincészettől! – meggyőzően csábított: Jöjjön, ki Óbudára! Persze nem túrós csuszára, ahogy a sláger dúdolja, hanem Káli Ildikó sommelier karakteres válogatására, amely a Wine Time sorozatban ezúttal izgalmas magyar fajták közé invitálta a borkedvelőet. A cikkíró verseny élménybeszámoló kategóriájának győztes írása.
Íme a Borászok Borásza 2018 díj jelöltjeiNyilvánosságra hozták a Borászok Borásza 2018 jelöltjeinek névsorát. A győztes borászt április 20-án hirdetik ki.
Saját bort házasítottunk Sajnos nem a szerkesztőségét, hanem a SofitelBudapest új tételét, de természetesen így is izgalmas élmény volt. Az immár hagyományos eseményen a Szentesi József által összeállított küvékből választott győztest a borkedvelő csapat.
Bortúra ajánló - Ezeket kóstold a Velencei-tónál!A Velencei-tónál minden megvan kicsiben, amit a Balatonban annyira szeretünk. Ráadásul – hogyha Budapestről nézzük – akkor fél óra kényelmes autózással meg is érkezünk. A környék pedig a gasztronómiában is kezd felzárkózni a nagy testvérhez!
Tizenegyes - a Terra Hungarica borszemináriumaKülönleges kóstolóra invitált az adalékanyagok hozzáadása nélkül készülő borokkal foglalkozó Terra Hungarica. Egy focicsapatnyi borász borait ismerhettük meg, az edző, illetve a rendezvény moderátora pedig a szervezők részéről Nemes Richárd volt.
Borászok Borásza: Íme, Magyarország 50 legjobb bortermelőjeDíj - Kihirdették annak az ötven borásznak a névsorát, akik maguk közül választják meg áprilisban a Borászok Borásza díjra legérdemesebb személyt. A választás háttere megújult, ezentúl nem a Vinum Praemium Alapítvány alakítja ki az ötvenes kört, hanem egy hétfős jelölő testület, amely a korábbi győztesekből áll össze.
Pezsgőmarketing leckék - II. részEtyek - Az Edeck Vinum Europae Egyesület első Pezsgőakadémiáján sok választ kaptam arra nézve, hol tart most a mi hagyományosan - anno személyesen Törley József által is - pezsgőkészítésre dedikált régiónk. Marketingre leszűkítve a témát az egyik fő kérdéskör, hogy itt melyek az egyedi termékelőnyök és melyek azok a marketing eszközök, amikkel a kézműves léptékű pezsgőkészítők követ dobhatnak az állóvízbe. Instant válaszok helyett néhány szempont, ami csak még több kérdést vet fel.
Szentesi József a Borászok Borásza 2013-ban!Díj - Az idei évben is egy kézműves borász, Szentesi József kapta a Borászok Borásza elismerést. A nadapi termelőhöz köthető a hazai kézműves pezsgőkultúra fellendítése és számos rég elfeledett szőlőfajta megmentése, életben tartása. Szerkesztőségünk ezúton gratulál a nyertesnek!