A szuperaszúról tavaly írtunk: idén végre közelebbről is megismerheted2020. októbere mérföldkő volt a Tokaji borvidék életében: ekkor került bemutatásra két 6 puttonyos Szepsy szuperaszú. Tavaly a járvány miatt elmaradt a bemutatásuk, idén azonban pótolják az eseményt. Olvasd újra a szuperaszúról szóló cikkünket, hogy képbe kerülj ezzel a nem mindennapi műfajjal!
Minden napra egy aszú: Szepsy Tokaji Aszú 6 puttonyos 2007Ebben az évben sem maradnak a legkülönlegesebb magyar bor rajongói exkluzív kóstolóesemény nélkül. 2020. augusztus 20-án nyitja meg kapuit a Winelovers Tokaj Exclusive rendezvény. A borvidék legnagyobb hazai kóstolóját, a Tokaji Márciust évről-évre sikerre vivő Winelovers ezúttal a legfontosabb nemzeti ünnepünkön szervez kóstolót. Kedvcsinálóként addig minden nap bemutatunk egyet az Aszú Terem tételeiből.
2019 legolvasottabb Borászportál cikkeiHagyományunkhoz híven idén is visszatekintettünk az elmúlt évre és összegyűjtöttük a Borászportál legolvasottabb írásait. Izgalmas a lista!
Ifjabb Szepsy István arról, miért kell megváltoztatni a tokaji termékstruktúrátNehéz örökséget készül éppen átvenni édesapjától a fiatal borász, az azonban már most látszik, egy dolog nem változik: az immár 18 generáción átívelő borászdinasztia tagjai továbbra is kíméletlen őszinteséggel mondják el véleményüket a borvidéken zajló folyamatokról.
„Egy ponton azt mondta: figyeljetek, én már nem tudok nektek újat mondani” – interjú a Folyékony arany rendezőjévelFurán hangzik, de filmes értelemben castingoltunk – indokolja Almási Tamás, miért a kiválasztott három tokaji borásszal készítette el legújabb dokumentumfilmjét. A Cinefest Miskolcon a napokban debütáló Folyékony arany című alkotás kapcsán szó esik még a látványvilágba illeszkedő borászatról és arról, az időjárás hogyan hódolt be a forgatókönyvnek.
Tokaj, az egyik legismertebb magyar márka nyomábanA Tokaji borvidék történelme a borkedvelők számára a múlt régi dicsősége és a jelen a nagy reménysége. Az egykor jobb napokat látott, de mindig újra és újra nekilóduló tokaji borvidék neve – Puskás Öcsié mellett – a legismertebb magyar brand a világban. Pallagi Ferenc és Füle Lídia írása.
Tudj meg mindent a furmintról #4: Milyen ízeket keressünk a jó száraz furmintban?Megújult a furmint.hu, Magyarország talán legtöbbre hivatott szőlőfajtájának nem hivatalos oldala, ami a mai trendeknek megfelelően közérthetően, szórakoztató formában fog beszámolni a fajtával kapcsolatos minden tudnivalóról. Sorozatunk mostani részében az utóbbi évek talán legnagyobb áttörést elérő boráról, a száraz furmintról mutatjuk meg a legfontosabb tudnivalókat.
Szepsy István: „Mostanra érett meg a helyzet”Egy új termékkel jelentkezett novemberben a tokaji Szepsy pincészet, ami a furmint érlelhetőségével kapcsolatos immár évtizedes vitát is eldöntheti. Az új termék bevezetésének okairól, időzítéséről is beszélgettem idősebb Szepsy Istvánnal. Kerülőutak, beszámoló.
Intim téli túra TokajbanPár interjúnak indult, ám részben a hó, részben pedig a borászok és borászatok rendkívüli vendégszeretete miatt különösen emlékezetesre sikerült a Kerülőutak sorozatunk legújabb része.