Februárban nagyon sok mindent megtanultunk a borokrólKéneztünk, metszettünk, borokat válogattunk ételekhez, és közben megismertünk egy különleges fajtát és különleges ízt is. Következzenek a hónap legolvasottabb cikkei.
Szulfit vagyis kén a borban. Mi? Mennyi? Minek?A ként évszázadok óta használják a borok tartósítása, fertőtlenítése céljából. Ezzel együtt a mai napig a borkészítés egyik legmegosztóbb eleme, sőt, alkalmazását talán soha annyi vita nem övezte, mint manapság. Sorra vesszük most a tudnivalókat, amikkel minden fogyasztónak érdemes tisztában lennie.
Allergének a borban?A borászati eljárások szabályozása - Az előző részben már írtunk a borokra vonatkozó szabályok és az élelmiszer-előállítás előírásainak kapcsolatáról. Világszerte egyre erőteljesebb a kapcsolat a két szabályozás között, vagyis inkább a borkészítésre vonatkozó joganyag alárendelése történik az élelmiszerekre vonatkozó általános szabályok alá. Az utóbbi években néhány kérdés a témában a borfogyasztók számára is szembetűnő módon került elő, amelyről érdemes szót ejteni.