Ősszhang természet és ember között – látogatóban MuzslánCikkíró versenyünk élménybeszámoló kategóriájának második helyezettje, Kassai Endre meg sem állt északi szomszédainkig, hogy a természet és a borok bensőséges kapcsolatáról tanulhasson.
A legdögösebb borkészítési technológia: a spontán erjesztésNapjaink borvilágának legnagyobb vitáit kiváltó és legtöbb kérdést felvető területe a bor spontán erjesztéssel történő készítése. Ám sokkal többről van szó, mint egyszerű technológiai kérdésről.
A Szóló Borászat tételei már kaphatók a Terra Hungarica-nálÚjabb kiemelkedő borászat került be a természethű gazdálkodásra és autentikus borkészítésre fókuszáló Terra Hungarica közösségébe. A tokaj-hegyaljai Szóló Borászat felvételéről a nemrégiben döntöttek a tagok.
Fogadjunk, hogy nem tudsz mindent a borról!Tudtad, hogy van olyan bor, amit szobahőmérsékleten kell felszogálni? De vajon mi az a szobahőmérséklet? És hogy az idősödő vörösborok kevésbé tűnnek édesnek? Vagy nem is? Klikkelj, és kétperces kvíz után biztosan jobban fogsz érteni a borokhoz, mint előtte.
TermészethűségÉppen valami kevéssé izgalmas főzőműsor megy a tévében, és az átlagos felkészültségű, önjelölt szakács is a biotermékek használatát dicséri, mantrázza. Mindeközben Kató Andrásnak, a természethű borok magyarországi apostolának (Mitiszol?, Terra Hungarica, Terroir Club) a Borkollégium mesterkurzusán elmondott bevezető gondolatai járnak a fejemben.
Van 5 jó indokunk a Mitiszol Fesztiválra!Szombaton rendezik a Mitiszol Fesztivált, amelyen több mint 100 természethű bor mellett, hasonló szellemiségben készült ételeket is kóstolhatnak majd a látogatók. Íme 5 indok, amiért kihagyhatatlan a Millenárison megtartott rendezvény!
A természetes borok meghódíthatják AmerikátA RAW megalapítója Isabelle Legerons, Master of Wine (MW) óriási potenciált lát a természetes borokban az Amerikai Egyesült Államok piacán, de vannak akadályok, amelyek megnehezítik ezeknek a boroknak az elterjedését.
Ez egy másik borvilágSzombaton rendezték meg a Mitiszol, természetes italok fesztiválját az Akvárium Klubban, ahol már a pohár is nagyban eltér a borkóstolókon megszokottaktól.
Mi van a borodban? - Bortudatossági kampányt indít a Terra Hungarica mozgalomTöbbségünk természetes italként tekint a borra, mintha az csupán szőlőből készülne, pedig a helyzet sajnos ma már nem ilyen egyszerű. A Terra Hungarica mozgalom ismeretterjesztő kampánnyal arra kívánja ösztönzi a borfogyasztókat, hogy ismerjék meg azt, amit isznak és tudatosan válasszanak.