Mit ér a pezsgő, ha tokaji?Nem tudjuk még, hogy a Tokaji borvidék képes-e kiemelkedő minőségű pezsgőket adni, ehhez 25-30 termelő kiváló, érlelhető pezsgőjére lenne szükség – mondta Mészáros Gabriella a Pezsgő Szalonon. Ennyi még nincsen, de a legjobbakba már belekóstoltunk a Tokaji pezsgők mesterkurzuson.
Hogyan készül tokaji bor az Alföldön?Olvasóink hívták fel a figyelmünket arra, hogy Csehországban (és egyéb külföldi országokban is) kapható olyan tokaji bor, amelyet egy kiskőrösi cég készít. A Boranal Kft. nem új szereplő a piacon.
Régi és új - tokaji aszúk és pezsgők az Ybl PalotábanJúnius közepén kiruccantunk egy kicsit a Tokaji Borvidékre – még ha csak képzeletben és csak az ízlelőbimbóinkat túráztatva is -, ugyanis idén ismételten megrendezésre került a Borjour és a Tokaj Reneszánsz- Tokaji Nagy Borok Egyesületének szervezésében a Tokaj Nyitány. Az eseménynek a patinás Ybl Palota adott otthont.
Tokaj Nyitány: "elmaradt" a pezsgő mesterkurzus2014. június 20-án a Tokaj Reneszánsz Egyesület és a Borjour szervezett kóstolót az Ybl Palotába. A programban szerepelt két mesterkurzus és ezekkel egy időben sétáló kóstoló is volt. Az első kurzuson a Tokaji Pezsgőket, míg a másodikon 2010-es aszúkat kóstolhattunk. Kételkedve és némi aggállyal érkeztem a kóstolóterembe. De lássuk, hogyan is zajlottak le a mesterkurzusok.
Furmint pezsgők hajnala3 + 1 pezsgő - A Borászportál champagne- és pezsgő felelőse ezúttal annak járt utána, miért kezd egyre népszerűbb lenni a furmint szőlőfajta a pezsgőkészítők körében. Demeter Zoltán, a Szent Tamás Pincészet, a Sauska Pincészet és a Garamvári Szőlőbirtok technológiái górcső alatt.
Újévi pezsgőtúra MádraProgramajánló - Hogy Magyarország legizgalmasabb borvidéki települése Mád, azt csak lassan, szenvedélytől átfűtve, emelkedett pillanatok sűrű egymásutánjában, kortyról-kortyra lehet igazán megérteni. Ezért a revelációért érdemes ide legalább kéthavonta ellátogatni, hogy a Furmint misztériumában alámerülve átadjuk magunkat annak a földöntúli érzésnek, amely során föld és ég, bor és étel és ember, szóval látvány, hang és íz egybeforr a pillanatban.